Οι μετοχές της τεχνολογίας συμπαρέσυραν την Πέμπτη τη Wall Street σε σημαντικά κέρδη

Με πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Ισχυρές πιέσεις στον Nasdaq

Οι μετοχές της τεχνολογίας συμπαρέσυραν χθες (Πέμπτη) τη Wall Street σε σημαντικά κέρδη.

O βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,65% στις 30.678 μονάδες. O διευρυμένος S&P 500 ολοκλήρωσε με άνοδο 1% στις 3.796 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq έκλεισε στο +1,6% και τις 11.232 μονάδες.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων κινήθηκαν έντονα πτωτικά με το 10ετες ΗΠΑ να υποχωρεί σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, κάτι που άνοιξε το δρόμο για τοποθετήσεις σε εταιρείες αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως της τεχνολογίες, οι οποίες εξαρτώνται άμεσα από το προσιτό κόστος δανεισμού.

Ενδεικτικά, η Apple ενισχύθηκε κατά 2,16%, η Microsoft κατά 2,2%, η Amazon κατά 3,2% και η μητρική της Facebook η Meta κατά 1,9%.

Κατά τα άλλα, ο S&P 500 είχε μοιρασμένα πρόσημα, με την ενέργεια να σημειώνει ισχυρές απώλειες (Schlumberger -8%, Valero Energy και Phillips -7% η καθεμία), ενώ υπεραπέδωσαν αμυντικοί κλάδοι όπως των βασικών καταναλωτικών αγαθών, των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, της υγειονομικής περίθαλψης και του real estate, όλοι με κέρδη άνω του 2%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (+3,2%) και Merck & Co (+3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Caterpillar (-5,2%) και Chevron (-3,6%).

Ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ παραδέχτηκε σήμερα, στη δεύτερη ημέρα της εξαμηνιαίας κατάθεσής του στο κογκρέσο, ότι το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ είναι σαφώς πιθανό πλέον, αν και τόνισε ότι η Fed δεν επιχειρεί να την προκαλέσει προκειμένου να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δήλωσε ότι η τράπεζα θα συνεχίζει τη μάχη απέναντι στην πληθωρισμό “χωρίς επιφυλάξεις”, σε μία διατύπωση που εκλήφθηκε ως ένδειξη επιθετική στάσης.

Παράλληλα, ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατέγραψε ραγδαία επιβράδυνση τον Ιούνιο, επιβεβαιώνοντας την υφεσιακή δυναμική που αναπτύσσεται.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 1,8% στα 104,27 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,5% στα 1.829 δολ./oz.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,0520 δολ.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή