Οι παρεμβάσεις της νέας ρύθμισης για τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές

Παρεμβάσεις σχεδιάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να μπει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία αλλά και να γίνει μια νέα αρχή στη σχέση φορολογούμενων και ασφαλισμένων με τα Δημόσια Ταμεία. Οι διατάξεις για αυτές, αναμένεται να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο έως το τέλος του έτους μετά την ολοκλήρωση και της σχετικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για δύο:

-στις αρχές του νέου έτους σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ για περιορισμένο χρονικό διάστημα μια έκτακτη ρύθμιση που θα απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στη ρύθμιση αυτή υπάρχουν δυο περιορισμοί. Πρώτον, θα μπορούν να ενταχθούν μόνο οφειλές που βεβαιώθηκαν έως και το τέλος του 2017 και δεύτερον θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί πλήρως ή να έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές του 2018 (π.χ. εισφορές, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος).

-θα γίνει μια “αναβάθμιση” και βελτίωση της υφιστάμενης ρύθμισης του εξωδικαστικού συμβιβασμού προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σε αυτόν φορολογούμενοι που σήμερα έχουν αποκλειστεί. Για παράδειγμα, θα μπορούν να ενταχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους, χωρίς να απαιτείται να τα ανοίξουν εκ νέου, όπως γίνεται σήμερα.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή