Οι πλούσιοι του κόσμου φοβούνται για τα χρήματά τους. Μαζεύουν μετρητά γιατί αναμένουν αναταραχή στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα

Για μία μεγάλη αναταραχή στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα ετοιμάζονται οι πλούσιοι του κόσμου, σύμφωνα με την UBS Global Wealth Management.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η έρευνα της UBS αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των μεγάλων επενδυτών προβλέπει σημαντική πτώση στα χρηματιστήρια μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

Για αυτό έχει φροντίσει το 25% κατά μέσο όρο των περιουσιακών του στοιχείων να είναι σε μετρητά.

ΗΠΑ και Κίνα προκαλούν νευρικότητα σε όλο τον κόσμο

Από τους 3.400 επενδυτές που απάντησαν στην έρευνα της UBS (με επενδύσεις από 1 εκατομμύριο δολάρια και πάνω), το 80% πιστεύουν ότι η ρευστότητα στις αγορές θα αυξηθεί την επόμενη χρονιά, κυρίως εξαιτίας του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας, αλλά και των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά.

Οι μισοί από αυτούς μάλιστα προβλέπουν «ξεπούλημα« στα χρηματιστήρια μέσα στο 2020.

Έξι στους δέκα για να προστατευτούν από το επερχόμενο «τσουνάμι» σκέφτονται να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα μετρητά που κατέχουν, ενώ διαφοροποιούν συστηματικά το χαρτοφυλάκιό τους.

Όπως εξηγεί η Πάουλα Πολίτο, στέλεχος της UBS, «οι γρήγορες αλλαγές στο γεωπολιτικό περιβάλλον είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο.»