Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν τα μέτρα Μητσοτάκη – Καθολική η αποδοχή και από τους οπαδούς του ΚΙΝ.ΑΛ.

 

Όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επενδύει πολιτικά σε μέτρα και εξαγγελίες  που εντάσσονται στη γενική κατηγορία των φοροελαφρύνσεων, δρομολογούν καλύτερες ημέρες στην καθημερινότητα του πολίτη, βελτιώνουν τις συνθήκες στην οικονομία, ευνοούν τις επενδύσεις και την εργασία και γενικά κινούνται στη σφαίρα του αυτονόητου, διαμορφώνεται ένα θετικό πολιτικό κλίμα που επηρεάζει και τους οπαδούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η αμηχανία του «εξαφανισμένου»  Αλέξη Τσίπρα και των βασικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και η ανεπάρκειά τους στην άσκηση αντιπολιτευτικής πολιτικής έγκειται και στο γεγονός ότι γνωρίζουν από «μετρήσεις της κοινής γνώμης» που έχουν στα χέρια τους ότι:

 • ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων τους και γενικότερα των πολιτών που ανήκουν πολιτικά στην Κεντροαριστερά υποστηρίζουν ή αποδέχονται – έως τώρα – με θετικό τρόπο την άσκηση εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη μεταρρυθμιστική πολιτική του και τις δράσεις της κυβέρνησής του σε μια σειρά κρίσιμα θέματα.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis ανέδειξε μάλιστα ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειοψηφία τους (46% έναντι 41%) πιστεύουν ότι η χώρα κινείται πλέον προς τη σωστή κατεύθυνση και αξιολογούν θετικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (49% θετικές γνώμες έναντι 42% αρνητικών).

Θεωρούν επίσης ότι σε μια σειρά δράσεων «η κυβέρνηση τα πήγε καλά». Θετικά αξιολογούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση:

 • Στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών (54%)
 • Στα φορολογικά (58%)
 • Στην προσέλκυση ΄η το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων (43%)
 • Στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (43%)
 • Στα θέματα Πολιτισμού (39%)
 • Στη διαχείριση της οικονομίας (35%)
 • Στα θέματα της Παιδείας (30%)

Πέραν μάλιστα της θετικής αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου, οι 2 στους 10 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πριν δύο μήνες πιστεύουν ότι το κόμμα τους δεν κάνει καλά τη δουλειά του ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αφού το 18% κρίνουν αρνητικά το τρόπο που ο κ. Τσίπρας ασκεί τα καθήκοντά του από αυτή τη θέση.

Συντριπτική η απόδοχή Μητσοτάκη από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ.

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΑΛ, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του υποστηρίζουν σήμερα τον κ. Μητσοτάκη και αξιολογούν θετικά το κυβερνητικό έργο. Συγκεκριμένα:

 • Το 79% (έναντι 11%) πιστεύουν ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση
 • Το 82% (έναντι 3%) αξιολογούν θετικά όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
 • Το 91% επικροτούν το κυβερνητικό έργο
 • Από 67% έως 91% αξιολογούν θετικά όλες τις επιμέρους πολιτικές του κ. Μητσοτάκη και τις δράσεις της κυβέρνησης κυρίως την αντιμετώπιση των πυρκαγιών (91%), τα φορολογικά μέτρα (78%), τον τομέα των επενδύσεων (82%), την οικονομική πολιτική (89%), την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (89%), τα θέματα της Παιδείας (79%).

Περισσότεροι από 7 στους 10 (το 73%) των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ. κατακρίνουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολιτευτική πολιτική που ασκούν.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]

 

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή