Θοδωρής Καλούδης

Οι… σένσορες του κ. Στυλιανίδη, ο αποδιοπομπαίος Περιφερειάρχης, η ανικανότητα των ακριβοπληρωμένων μάνατζερ και οι ευθύνες της κυβέρνησης

Του Θοδωρή Καλούδη

Από ό,τι κατάλαβα, υπεύθυνοι για όσα ζήσαμε το το διήμερο αυτό, είναι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, η Αττική Οδός και η «ΤΡΕΝΟΣΕ».

Τον κ. Πατούλη τον «έδωσε» κανονικά η κυβέρνηση με ένα φαρμακερό βίντεο της «Ομάδας Αλήθειας». Τις εταιρείες τις εκτέλεσε ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία υπουργός.

Και πράγματι κ. Πατούλης φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων, αφού δεν φάνηκαν «επί του πεδίου» οι προκαταβολικές «πρόζες» του στα ΜΜΕ ότι η Περιφέρεια είναι «πανέτοιμη» και με «σύγχρονα μέσα» θα αντιμετωπίσει την επερχόμενη καταιγίδα του χιονιά. Οι βασικές αρτηρίες της πρωτεύουσας – που είναι ευθύνη της Περιφέρειας – έκλεισαν και η κυκλοφορία παραδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου χάος.

Η Αττική Οδός εξετέθη ανεπανόρθωτα. Ακόμα και μικρομεσαίοι μάνατζερς θα τα κατάφερναν καλύτερα. Οι υπεύθυνοι δεν εγκλώβισαν  μόνο τους πολίτες – πελάτες τους στα χιόνια, την πείνα, τη δίψα και την αφόρητη ταλαιπωρία. Δημιούργησαν τεράστια «περιφερειακά» προβλήματα κυκλοφορίας και συνετέλεσαν σε ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα.

Το ίδιο και η ΤΡΕΝΟΣΕ. Τα έκανε μούσκεμα και έδειξε την ίδια ανάλγητη συμπεριφορά προς τους πολίτες – πελάτες της.

Ομως υπάρχει και η Πολιτεία. Και εδώ την κυρίαρχη ευθύνη την έχει ο «έμπειρος» υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης. Δεν μας έπεισε στις συνεχείς «απολογίες» του με όσα μας είπε. Και ναι μεν κ. Στυλιανίδη δεν έχουν έρθει ακόμα στο υπουργείο σας οι … σένσορες που περιμένετε και βεβαίως «δεν έχει ολοκληρωθεί» η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών σας. Αλλά στη μάχη της αναμενόμενης από ημέρες χιονο-καταιγίδας, αποδειχτήκατε λίγος, παρά τις διαφημιζόμενες ευρωπαϊκές περγαμηνές σας. Θα ήταν πιο αξιοπρεπές να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Όπως καλό θα είναι να αναλάβει της ευθύνες της και η κυβέρνηση και να παραδεχθεί δημοσίως τις αστοχίες που έγιναν αυτό το διήμερο από τον κρατικό μηχανισμό, αποφεύγοντας να ωραιοποιήσει την κατάσταση ή να στείλει το μπαλάκι σε όσους έμειναν (δικαίως) με τον μουτζούρη στα χέρια.

Ο κ. Μητσοτάκης, που θα μιλήσει για όλα αυτά στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, γνωρίζει καλά, ότι το κλίμα δεν το διαμορφώνουν μόνο οι στρατηγικές πρωτοβουλίες του, αλλά καλώς ή κακώς η δύσκολη καθημερινότητα. Και σε αυτό το πεδίο η κυβέρνηση του έχει δεχτεί αρκετά γκολ…

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή