Οι τράπεζες συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία- Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε πάνω από τις 700 μονάδες

H ζήτηση για ελληνικές μετοχές συνεχίζει ασταμάτητη από τις 18 Ιανουαρίου. Παρά το ράλι έως και 144% από τα χαμηλά 52 εβδομάδων, οι τράπεζες συνεχίζουν την άνοδο διότι οι επενδυτές ποντάρουν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν μεγαλύτερη αξία και είναι φθηνότερες, όπως δείχνει και ο χαμηλός δείκτης Τιμή/ λογιστική αξία.

Κάποιοι μάλιστα ποντάρουν στις εκλογές, έτσι θεωρούν ότι οι τράπεζες κρύβουν μεγαλύτερη αξία με καλύτερες πολιτικές για τα κόκκινα δάνεια. Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 707,17 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,19% ενώ οι συναλλαγές ανήλθαν στα 44,2 εκατ. ευρώ.

Μετά το 10ετές ομόλογο, και τις αναβαθμίσεις η ελληνική αγορά συνεχίζει συγκεντρώνοντας εντολές, κυρίως, για τις τράπεζες. Είναι εμφανές πλέον ότι υπάρχουν αγοραστές, και οι short σε λίγο διάστημα θα έχουν πρόβλημα.

Αναλυτικά

Κορυφαίες σε απόδοση παραμένουν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς στα 1,621 ευρώ και 1,40 ευρώ με άνοδο 7,35% και 12,90% αντίστοιχα. Άνοδος 3,45% για την μετοχή της Alpha bank στα 1,259 ευρώ και 3,20%% για την Εurobank στα 0,645 ευρώ. Πτώση 0,34% για τον Μυτιληναίο στα 8,91 ευρώ. Κέρδη 1,79% για την Ελλάκτωρ στα 1,588 ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.