Ολες οι επιχειρήσεις στο πρόγραμμα επιδότησης νέων προσλήψεων – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις. Πότε και σε ποιους συνταξιούχους θα δοθούν τα αναδρομικά

Βρούτσης επιδότηση προσλήψεων

Το πρόγραμμα επιδότησης των εισφορών για 100.000 νέες προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γάννης Βρούτσης.

 

Ο υπουργός δήλωσε πως για να ενταχθεί μία επιχείρηση στο πρόγραμμα θα πρέπει:

 

  • Να είναι είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη  
  • Να διατηρήσει  τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για όσο διάστημα διαρκεί η επιδότηση.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου και θα είναι “ανοιχτό” μέχρι εξαντλήσεως του κονδυλίου.

Σε ό,τι αφορά την μείωση των εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα το 2021 κατά 3 μονάδες, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως το μη μισθολογικό κόστος θα πέσει στο 36,66% έναντι 39,66% που είναι σήμερα.

Ο κ. Βρούτσης, επιβεβαίωσε ακόμη πως το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της  αγοράς εργασίας θα έλθει σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές Οκτωβρίου. Θα περιλαμβάνει διατάξεις για την “Εργάνη ΙΙ”, την  τηλεργασία και την  αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. 

Η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους

Για τα αναδρομικά, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως τον Δεκέμβριο θα γίνει η καταβολή αυξήσεων (μαζί και των αναδρομικών τους από τον Οκτώβριο του 2019) σε νέες κύριες συντάξεις των συνταξιούχων με πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

 Τον Οκτώβριο θα καταβληθούν 1,4 δισ. ευρώ αναδρομικά σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους. Το κονδύλι αυτό θα κατανεμηθεί ως εξής:  

  • 892 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν για συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα
  • 496 εκατ. ευρώ για τον δημόσιο τομέα.

Η τροπολογία για το δημόσιο θα κατατεθεί εντός του μήνα, όπως είπε ο υπουργός.

Όσον αφορά την καταβολή Δώρου Πάσχα στις επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι των οποίων τέθηκαν σε αναστολή έως και τον περασμένο Απρίλιο, δήλωσε πως ξεκινά  η σταδιακή καταβολή της. Το κονδύλι που θα διατεθεί θα ανέλθει σε 97 εκατ. ευρώ και αφορά 182.179 επιχειρήσεις.

Καμία δημοσίευση για προβολή