Ένταση στο Πολυτεχνείο : Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Πολυτεχνείο όπου μετέβη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει στεφάνι. Η ομάδα δέχτηκε επίθεση και προπηλακίστηκε από νεαρούς. Ανάμεσα σε όσους δέχτηκαν επίθεση είναι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, καθώς και οι Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Νίκος Τόσκας.

Σπρωξίματα και κλοτσιές

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Πολυτεχνείο από τον πεζόδρομο, ωστόσο νεαροί τους έκλεισαν την είσοδο και δεν τους άφησαν να μπουν στο ακαδημαϊκό ίδρυμα. Ήταν τότε που ξέσπασε η ένταση, καθώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν να μπουν και άρχισαν τα σπρωξίματα και οι κλωτσιές, ενώ κάποιοι πέταγαν καφέδες και νερά. Τελικά η αντιπροσωπεία δεν κατάφερε να μπει στο Πολυτεχνείο και αποχώρησε.

Με 5.000 αστυνομικούς, drones και ελικόπτερα η ΕΛΑΣ

Σε εφαρμογή είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για το τριήμερο της επετείου του Πολυτεχνείου, στα οποία για πρώτη φορά – εκτός από τα ελικόπτερα – θα συμμετέχουν και τα drones της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα διαρκέσουν μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Αδειάζουν τα Α.Τ από αστυνομικούς

Παράλληλα έχουν φθάσει οι πρώτες εντολές σε όλα τα Τμήματα Ασφαλείας του λεκανοπεδίου που λένε ότι το Σάββατο, ανήμερα του εορτασμού, όλες οι δυνάμεις θα διατεθούν σε μέτρα τάξης και μόνο ένας αστυνομικός θα βρίσκεται σε κάθε Τμήμα Ασφαλείας.

Σκοπός η αποφυγή συμβάντων όπως στο Α.Τ Ομόνοιας

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που φοβούνται οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι οι επιθέσεις σε αστυνομικούς, κτήρια υπηρεσιών της Αστυνομίας και για το λόγο αυτό αυξάνονται από σήμερα οι περιπολίες γύρω από στόχους προκειμένου να αποφευχθούν συμβάντα όπως αυτό στο Α.Τ Ομόνοιας όπου κάηκαν αυτοκίνητα και παραλίγο να κινδυνεύσουν άνθρωποι μέσα στους χώρους και τα κρατητήρια.

Ήδη έχουν απομακρυνθεί όλα τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα γύρω από υπηρεσίες και Τμήματα της ΕΛ.ΑΣ καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιθέσεων με βόμβες μολότοφ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

[more]

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος από την σήμερα Πέμπτη έως την Παρασκευή 16-11-2018. Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17-11-2018 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

[/more]

Πηγή: Protothema.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή