Οριακές οι αλλαγές στους δείκτες της Wall Street. Το αμερικανικό χρηματιστήριο παραμένει σε κλοιό πίεσης

Με πτώση έκλεισαν τη Δευτέρα οι δείκτες της Wall Street

Οριακές οι αλλαγές που σημείωσαν χθες Πέμπτη οι δείκτες της Wall Street, ενώ το αμερικανικό χρηματιστήριο παραμένει σε κλοιό πίεσης. Η εκτόξευση του πληθωρισμού στο  9,1% ενισχύει ήδη την υπόθεση για αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε χθες στο –0,46% ή 140 μονάδες (ενδοσυνεδριακά έχανε μέχρι και 600) στις 30.630,27, ο διευρυμένος S&P 500 διολίσθησε κατά 0,3% και υποχώρησε στις 3.790,34 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq εμφάνισε στο τέλος οριακά κέρδη κάτω του 0,1% στις 11.251,19 μονάδες.

Οι απώλειες στην αμερικανική αγορά περιορίστηκαν σταδιακά μετά τη δήλωση του μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Γουόλερ, ότι ο ίδιος στην παρούσα φάση πιστεύει ότι αρμόζουσα είναι μία αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow, 11 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 19 με αρνητικό. Στην κορυφή η Boeing με άνοδο 2,22%, ενώ ακολούθησαν η Apple στο +2,05% και η Walmart στο +1,95%. Στον αντίποδα, “βουτιά” 4,68% σημείωσε η Travelers Cos.

Aπό το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 2,76 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,78 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Πρόκειται για πτώση κατά 28%.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 2,88 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv. Δεν ήταν αμέσως σαφές, εάν οι αναφερόμενοι αριθμοί ήταν συγκρίσιμοι με τις εκτιμήσεις.

Η μετοχή της JP Morgan σημείωσε πτώση 3,5% στα 107,9 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο περίπου ετών.

Πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ανέφερε η Morgan Stanley, καθώς το dealmaking υποχώρησε εν μέσω αυξανόμενης αστάθειας της αγοράς, γεγονός που χτύπησε τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της εταιρείας.

Η τράπεζα ανέφερε κέρδη 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,39 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,85 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποιεί ράλι 0,8% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 0,98 δολ./ευρώ. Ο δείκτης που καταγράφει τις κινήσεις του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων σκαρφάλωσε σε επίπεδο-ρεκόρ.

  • Στα εμπορεύματα, η άνοδος του δολαρίου ασκεί πιέσεις στις τιμές, με το συμβόλαιο της αμερικανικής ποικιλίας του αργού να υποχωρεί 0,5% στα 95,4 δολάρια ενώ είχε φτάσει ως και τα 90,6 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Το συμβόλαιο του πετρελαίου brent κινήθηκε επίσης 0,5% χαμηλότερα, ενώ είχε βουτήξει 4,4% χαμηλότερα ως τα 95,6 δολάρια, διαγράφοντας προς στιγμή όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Και τα δύο συμβόλαια έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.
  • Ο χρυσός κατέγραψε πτώση 1,5% στα 1.708 δολάρια η ουγκιά.
  • Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύθηκε 3 μονάδες βάσης, στο 2,96%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή