Ως "πατροκτόνος" επιλέγει να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Tζ. Κουτσολιούτσος της Folli Follie

Ως «πατροκτόνος» επιλέγει να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie.Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», δηλώνει πλήρη άγνοια για τις χαοτικές διαφορές που αποκάλυψε η έκθεση της Alvarez & Marsal στα οικονομικά στοιχεία του ομίλου στην Ασία.

Ο κ. Κουτσολιούτσος αρνείται να παραιτηθεί και αντ’ αυτού επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών στον πατέρα του και βασικό μέτοχο της  Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος την προηγούμενη Τετάρτη παραιτήθηκε από πρόεδρος, μετά τις αποκαλύψεις για έλλειμμα ενός δισ. δολαρίων στις ασιατικές πωλήσεις και 290 εκατ. δολάρια από το ταμείο.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ισχυρίζεται πως υπήρχε πλήρης διαχωρισμός της εισηγμένης σε δύο ομίλους, ευρωπαϊκό και ασιατικό, και πως δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί ή να ελέγξει την εξέλιξη στην Ασία. Υποστηρίζει πως έχει βρει επενδυτές- αναφέροντας χαρακτηριστικά «συζητάω με τρεις υποψήφιους επενδυτές»- αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα τους επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας.

«Δεν ήμουν σε θέση…»
«Εγώ και τα στελέχη στην Αθήνα δεν ήμασταν σε θέση και ούτε είχαμε αντιληφθεί την κατάσταση στην Ασία», υποστηρίζει. «Είχα αναλάβει το ευρωπαϊκό κομμάτι. Δεν ήμουν σε θέση να έχω οποιοδήποτε έλεγχο στο ασιατικό. Δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσω τις φήμες, που όλα αυτά τα χρόνια αναπαράγονται στον τύπο, περί ρήγματος στην αντίληψη για το μέλλον του ομίλου με τον πατέρα μου, που αναπόφευκτα οδήγησε και στον διοικητικό διαχωρισμό της εταιρείας σε δυο ομίλους εδώ και πολλά χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι ακόμα και αν εξαπατήθηκε θα έπρεπε να αποχωρήσει δηλώνει: «Αισθάνομαι μια μεγάλη ευθύνη να ηγηθώ της αναδιοργάνωσης (…) Ολο αυτόν τον καιρό έχω καταπονηθεί ψυχικά και σωματικά και για μένα ειλικρινά το πιο εύκολο θα ήταν να σηκωθώ να φύγω. Μένω στην εταιρεία όχι ως μέτοχος. Ανέκαθεν άλλωστε είχα ελάχιστες μετοχές. Μένω αποκλειστικά για να βοηθήσω να ξεπεράσει την κρίση, όπως και τους ανθρώπους μου, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, να έχουν δουλειά αύριο. Εννοείται πως με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ και το όνομά μου».

Αναφορικά με την επιλογή μιας μικρής ελεγκτικής εταιρείας υποστηρίζει ότι «δεν ήταν προσωπική μου επιλογή» και πως «ήταν νόμιμη». Παραδέχεται ωστόσο ότι η επιλογή «αποδείχτηκε λάθος και γι’ αυτό το λόγο τώρα ο έλεγχος της Ασίας, αλλά και για όλο τον όμιλο, ανατέθηκε σε μια από τις BIG 4.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος παραδέχεται ότι ο όμιλος δέχεται «τεράστια πίεση στη ρευστότητα, λόγω των συνεχιζόμενων απαιτήσεων από προμηθευτές για προκαταβολές τοις μετρητοίς» και υποστηρίζει ότι συζητά με τρεις υποψήφιους επενδυτές για την «Αττικά Πολυκαταστήματα» αλλά και για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο, χωρίς να αποκαλύπτει ονόματα και λεπτομέρειες για λόγους «συμβάσεων εμπιστευτικότητας».

Σε ότι αφορά τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο υποστηρίζει ότι «έχω απαιτήσει από τον πατέρα μου, που είναι και ο βασικός μέτοχος, να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης με όρους που θα οδηγήσουν την εταιρεία στην επόμενη ημέρα και με είσοδο νέου επενδυτή, ακόμα και αν αυτό είναι επιζήμιο για τα μετοχικά του δικαιώματα».