Οσο βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση του ΚΙΝΑΛ – Η Φώφη Γεννηματά περνά στην αντεπίθεση

Σε πολιτικό vertigo η Φώφη

Για το ΚΙΝΑΛ ο εγκλωβισμός του ΣΥΡΙΖΑ στη δίνη των αποκαλύψεων για παρακρατικές πρακτικές αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία. Μετά από μακρά περιόδο χαμηλής πτήσης, στη Χαριλάου Τρικούπη αισθάνονται ότι η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σηματοδοτήσει την άνοδο του ΚΙΝΑΛ και την αλλαγή συσχετισμών στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

  • Για το λόγο αυτό η Φώφη Γεννηματά εγκάλεσε την κυβέρνηση επειδή καταγγέλλει τον “ενδιάμεσο” (Ν. Παππά) και αφήνει έξω από το κάδρο το “αφεντικό” του (Αλέξη Τσίπρα). Δηλαδή, η Φ. Γεννηματά αναβαθμίζει τις κατηγορίες για παρακρατικές μεθοδεύσεις στοχοποιώντας ως υπαίτιο τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το συμπέρασμα είναι ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει επιλέξει την ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του με σκοπό να απευθυνθεί με νέους όρους στην ΠΑΣΟΚογενή εκλογική του βάση.

Συνεργάτες της Φ. Γεννηματά υποστηρίζουν ότι η υπόθεση Novartis γίνεται καταλύτης πολιτικών εξελίξεων και ότι ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην παγίδα που πήγε να στήσει και πλέον είναι απρόβλεπτη η αρνητική δυναμική που θα αναπτύξει.

Πιστεύουν ότι τις επόμενες μέρες θα φανεί στην πλήρη διάστασή του ο πολιτικός αντίκτυπος των τελευταίων αποκαλύψεων και εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι όμηρος των εσωκομματικών ισορροπιών και δεν μπορεί να απεμπλακεί από την παθολογία που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτά τα δεδομένα, στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι και να ενισχύσουν την επιρροή τους αξιοποιώντας το κενό που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συρρίκνωσή του.

H δήλωση της Φώφης Γεννηματά 

«Οι αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλουν άμεσες ενέργειες  της Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και τη χωρίς καθυστέρηση διαβίβαση  στη Βουλή φακέλου για πολιτικά πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται.

Με τις αποκαλύψεις εγείρονται μεγάλα πολιτικά ζητήματα που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο. Αναδεικνύεται ότι η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ως ”μαγαζί” και στο εσωτερικό  της υπήρχαν  ”παραμάγαζα” με αξιοποίηση του βαθέως κράτους της Δεξιάς.

Και παρότι είναι εμφανείς οι σκοπιμότητες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εντύπωση προκαλεί η επιμονή της Νέας Δημοκρατίας να εστιάζει  στην απομάκρυνση  του κ.  Παππά. Δείχνει δηλαδή τον ενδιάμεσο και απαλλάσσει το ”αφεντικό” από οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

Καμία δημοσίευση για προβολή