Όσοι κάνουν κριτική για τη Μόρια θα έπρεπε να λένε πρώτα ευχαριστούμε την Ελλάδα σημειώνει η Χριστοδουλοπούλου

«Όσοι κάνουν κριτική για τη Μόρια θα έπρεπε να λένε πρώτα “ευχαριστούμε την Ελλάδα που δείχνει αυτόν τον απίστευτο ανθρωπισμό, που υπάρχει για να δίνει κουράγιο σε όσους διακατέχονται από ευρωπαϊκό πολιτισμό», δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ η κυρία Χριστοδουλοπούλου, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια θα πρέπει να δοθούν χρήματα για να βελτιωθούν οι υποδομές.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε «εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη» την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι η μοναδική χώρα της Μεσογείου που μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει να σωθεί, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Ιταλία του Σαλβίνι, που δεν δέχονται πρόσφυγες στα λιμάνια. «Δεν πρέπει να παρεξηγήσετε κάτι. Δεν έχει βγει καμία απόφαση της ΕΕ που να λέει να τους πνίγουμε ή να κλείνουμε τα λιμάνια», ανέφερε.

Με λίγα λόγια, εμμένει στην ορθότητα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της δικής της ως αναπληρώτρια υπουργού Μεταναστευτικής, που υπεραμύνεται ακόμη και για τη Μόρια.

«Ως υπουργός δέχθηκα μπούλινγκ»

Η νυν αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην περίοδο της υπουργικής θητείας της, λέγοντας ότι δέχθηκε μπούλινγκ. «Μέσω της επίθεσης εναντίον μου ήθελαν να παρακάμψουν το ζήτημα της πολιτικής που εφάρμοζα, τόσο εγώ όσο και η κυβέρνηση γύρω από το ζήτημα των προσφύγων πολέμου, της εφαρμογής της Σύμβασης της Γενεύης», ανέφερε.

Μάλιστα, με μια δόση ελαφράς ειρωνείας, σημείωσε ότι «επειδή αυτά ήταν πολύ δύσκολα θέματα για να τα πιάσουν, ειδικά τα ΜΜΕ, υποχρεώθηκα να κάνω μαθήματα ποια είναι η διαφορά του μετανάστη από τον πρόσφυγα, από ποιους νόμους ρυθμίζεται το μεν, από ποιους νόμους ρυθμίζεται το δε, έτσι προτίμησαν να επιτεθούν ευθέως».

[more]

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου μάλιστα αναφέρθηκε και στην περίφημη φράση της «οι μετανάστες λιάζονται», λέγοντας ότι οι αντίπαλοί της προσπάθησαν να τη χρησιμοποιήσουν για να την προσβάλλουν. «Θέλουν να αποδείξουν ότι οι μετανάστες, οι πρόσφυγες δεν έχουν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο, πρέπει να κλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να είναι αόρατοι, να μην ενοχλούν τον μέσο ρατσιστή Ευρωπαίο κι αυτό έγινε. Υπερασπίστηκα την παρουσία των ανθρώπων αυτών στον δημόσιο χώρο», επισήμανε.

[/more]

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή