Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Κρατάμε σε απόσταση μόνο τον κοροναϊό, όχι τους ανθρώπους

O αποκλεισμός των παιδιών με αυτισμό πρέπει να σταματήσει, δήλωσε ο Ντομινίκ Ουίλκινς, πρώην παίκτης του NBA, σε ένα εκπληκτικό κείμενο στο Players Tribune. Στέλνει επιπλέον το δικό του συγκινητικό μήνυμα σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Φέτος η ημέρα αυτή μας βρίσκει εν μέσω κρίσης της δημόσιας υγείας, μια κρίση που θέτει τα άτομα με αυτισμό σε δυσανάλογο κίνδυνο, ως αποτέλεσμα του κοροναϊού και των επιπτώσεών του στην κοινωνία.

Τα άτομα με αυτισμό έχουν το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, ανεξαρτησίας και αυτονομίας, καθώς και το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την απασχόληση σε ισότιμη βάση με τους άλλους. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι μια παρατεταμένη αναστάτωση, που οφείλεται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ζούμε, δεν θα οδηγήσει σε ανατροπές των δικαιωμάτων, που τα άτομα με αυτισμό και οι αντιπροσωπευτικές οργανώσεις τους, εργάστηκαν τόσο σκληρά για να εξασφαλίσουν.

Σχετικές εκδηλώσεις και ενημερωτικές ενέργειες, πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, με σκοπό την κατανόηση του τι σημαίνει η  ζωή με αυτισμό, εγείροντας παράλληλα την παγκόσμια υποστήριξη και αποδοχή.

 Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

 

 

Περισσότερες Ειδήσεις
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή