Πακέτο φοροελαφρύνσεων και στήριξη των πληττόμενων από τον κοροναϊό στην ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης, φοροελαφρύνσεις, Θεσσαλονίκη

Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις αλλά και αναπτυξιακές και μεταρρυθμιστικές προτάσεις θα περιλαμβάνει η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στόχος του πρωθυπουργού είναι να παρουσιάσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο, αξιόπιστο και κοστολογημένο, μακρά από πλειοδοσία υποσχέσεων, οι οποίες, ούτως ή άλλως, είναι κόντρα στο πνεύμα της δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ομιλία του θα είναι επικεντρωμένη στη στήριξη νέων επενδύσεων,  με βασικούς «πυλώνες» τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση φόρων, καθώς και την εμπέδωση της ασφάλειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Ανάπτυξη για όλους

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς και θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο, με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους».

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει για άλλη μια φορά να δώσει με ειλικρίνεια απαντήσεις στις αγωνίες των πολιτών που βλέπουν την οικονομική ύφεση να επιστρέφει μετά από την υγειονομική κρίση του κοροναϊού.

Με την στήριξη του κράτους και τους δεσμούς εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει ο πρωθυπουργός με τους πολίτες, θα επιχειρήσει να δώσει για άλλη μια φορά το στίγμα της πολιτικής του με την επέκταση των υποστηρικτών μέτρων που είχαν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα υπάρχουν ανακοινώσεις που θα αφορούν στα φορολογικά και στις εισφορές.

Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης και ασφαλιστικών εισφορών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ενίσχυση των μισθωτών, μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και τη μείωση, με σκοπό την κατάργηση, της εισφοράς αλληλεγγύης.

Επιπλέον και όσον αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων προβλέπεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η επέκταση της μειωμένης προκαταβολής.

Ενίσχυση συνταξιούχων

Με 1,4 δισ. ευρώ αναδρομικά αναμένεται να ενισχυθούν οι συνταξιούχοι. Η απόφαση της κυβέρνησης αφορά συνταξιούχους που δικαιώθηκαν από την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη και περιορίζεται στις κύριες συντάξεις.

Θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Όσον αφορά τις προλήψεις στο Δημόσιο, θα προσληφθούν άμεσα 5.000 οπλίτες, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί με την Τουρκία, ενώ θα ενισχυθεί και το δημόσιο σύστημα υγείας, με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Σχετικά με την ενίσχυση της αγοράς εργασίας θα προκριθεί ένα πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή