Πανεύκολη, απολαυστική τάρτα με παξιμάδι, τυρί και ντομάτα

    Υλικά

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

    250 γρ. παξιμάδια, κρίθινα (ντάκο ή κριθαροκουλούρα)
    7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    2-3 κουταλιές της σούπας νερό
    Λίγο ρίγανη

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

    200-250 γρ. φέτα πικάντικη
    4-5 κουταλιές κατίκι
    ½ πακέτο τυρί κρέμα

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΗ
    300 γραμ. ντοματάκια τσέρι
    2 κουταλιές λάδι
    3-4 μαύρη ζάχαρη
    3 κουταλιές μπαλσάμιο
    ½ κουταλάκι μπουκοβο
    Αλάτι
    πιπέρι

    Εκτέλεση

    Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα παξιμάδια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα ραντίζουμε με το νερό και με το ελαιόλαδο .Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα ζυμώνουμε να γίνουν σαν ζύμη. Για να το βοηθήσουμε να γίνει μια ενιαία ζύμη βρέχουμε κάθε τόσο τα χέρια μας με νερό. (ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΣΠΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕΟΤΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ) Στρώνουμε τα παξιμάδια μέσα σε μια ταρτιέρα και την βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

    Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα. Καλό είναι να υπάρχουν κάποια μικρά κομματάκια φέτας. Βάζουμε και αυτό το μείγμα στο ψυγείο.

    Κόβουμε τα ντοματάκια στην μέση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι , ρίχνουμε τα ντοματάκια και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγο. Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε ο ξύδι μπαλσάμικο και το μπούκοβο. Τα αφήνουμε να πάρουν μια τελευταία βράση για 2-3λεπτά.

    Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο στρώνουμε από πάνω την κρέμα τυριού και στολίζουμε με τα ντοματάκια. Ένα φύλλο δυόσμου ή βασιλικού του πάει τέλεια.

    Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ

    Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
    Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

    Καμία δημοσίευση για προβολή