Πάνω από 4 εκατομμύρια έχουν φτάσει οι Βρετανοί που ζητούν την ακύρωση του Brexit...

Πάνω από 4,3 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν υπογράψει τη διαδικτυακή πρωτοβουλία «Revoke Article 50 and remain in the EU» για ακύρωση του Άρθρου 50, άρα και του Brexit.

Το ρεκόρ υπογραφών επετεύχθη το μεσημέρι του Σαββάτου 23/03, με την ιστοσελίδα να «πέφτει» αρκετές φορές λόγω της υψηλής διαδικτυακής κίνησης που τροφοδοτείται και από τη στήριξη διασήμων όπως η τραγουδίστρια Annie Lennox, ο ηθοποιός Hugh Grant, ο κωμικός David Mitchell και ο παραγωγός επιστημονικών εκπομπών Brian Cox.

Τα τελευταία 24ωρα, μετά το νέο αδιέξοδο στις συνομιλίες ΕΕ-Βρετανίας και τη νέα καταψήφιση της συμφωνίας που κατέθεσε η πρωθυπουργός Τερέσα Μέι στο κοινοβούλιο, οι υπογραφές έπεσα «βροχή». Την Πέμπτη, η Μέι απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα καλώντας τους βουλευτές να στηρίξουν τη διαδικασία με την ψήφο τους.

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας υποστηρίζουν ότι δεν είναι «λαϊκή βούληση» η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητούν να ανακοπεί η διαδικασία μέσω νέου δημοψηφίσματος.

Σημειώνεται πως οποιαδήποτε πρωτοβουλία που ξεπερνά τις 100.000 υπογραφές καθίσταται ικανή να τεθεί προς συζήτηση στο κοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα υπόκειται στην κρίση ειδικής νομικής επιτροπής το αν θα προχωρήσει στη βουλή.

Πηγή: Bloomberg

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ