Παπαγγελόπουλος, Παπαδημούλης, Καμμένος, Παππάς: Τα βαρίδια τραβούν βασανιστικά τον Αλέξη Τσίπρα στο βυθό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει το βαρύ τίμημα της δυσκολίας του να αποστασιοποιηθεί από τα τοξικά στελέχη του κόμματός του:

  • Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος τον πήρε στο λαιμό του με την Novartis και τον σέρνει ακόμη.
  • Ο Δημ. Παπαδημούλης τον εξέθεσε με την Παπαδημούπολη και άργησε δραματικά να ψελλίσει μια ήπια αποδοκιμασία.
  • Οι αποκαλύψεις για τις παρακρατικές μεθόδους του άλλοτε συγκυβερνήτη του Π. Καμμένου (από την εφημερίδα “Παραπολιτικά”) υπενθυμίζουν το βαθύ περιεχόμενο της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • Και τώρα έρχεται η ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον Σάμπι Μιωνή για να τραβηχτεί η κουρτίνα που προστάτευε την ηγετική εικόνα του Αλέξη Τσίπρα ως αμέτοχου στις δυσώδεις αυτές υποθέσεις.

Ο Νίκος Παππάς ήταν το 2016 (χρονιά της επίμαχης συνομιλίας) το alter ego του Αλέξη Τσίπρα. Ο πιο κοντινός του συνεργάτης, λοιπόν, περιγράφει το (τότε) Μέγαρο Μαξίμου ως “μαγαζί” και κινείται με εντελώς αντιθεσμικό τρόπο προσπαθώντας να διαβάλλει τους πολιτικούς αντιπάλους της τότε κυβέρνησης.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι επειδή πήρε μεγάλες διαστάσεις η καταγγελία της “λίστας Πέτσα” η κυβέρνηση επιχειρεί αντιπερισπασμό και παίζει τα πιο βαριά χαρτιά της. Γνωρίζουν πάντως ότι τους βρήκε μεγάλο κακό και ότι δεν πρόκειται να ξεμπλέξουν εύκολα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε τον Νίκο Παππά και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού ήταν μαζί σε όλα εκείνη την περίοδο. Οσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν δημόσια για το θέμα πετούσαν τη μπάλα στην κερκίδα καταγγέλλοντας σκανδαλολογία γενικώς και αορίστως, αξιοποίηση παράνομου υλικού (την ηχογραφημένη συνομιλία) και φωνάζοντας πως καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Δεν φοβάται; Φοβούνται πολλά. Πρώτα απ όλα φοβούνται μήπως γίνουν πρόωρες εκλογές. Το καλό σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προσφυγή στις κάλπες αλλά να μην μπορεί λόγω συγκυρίας (ελληνοτουρκικά, πανδημία κοκ). Κατά τα άλλα έχουν επενδύσει πάρα πολλά στο συνέδριο που προγραμματίζεται για το φθινόπωρο και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις θα τους έφερναν σε πλήρες αδιέξοδο. Επειτα φοβούνται νέα κάθοδο στις δημοσκοπήσεις. Εχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι κινούνται γύρω στο 20%. Αλλά τι θα γίνει αν πέσουν παρακάτω; Ούτε να το σκέφτονται δεν αντέχουν…

Καμία δημοσίευση για προβολή