Παρά την διεθνή πτώση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,46%

Διαστημικές… αποδόσεις προσφέρει πλέον η οδός Αθηνών, αλλά και η αγορά ελληνικών ομολόγων. Η μείωση του προφίλ ρίσκου της χώρας προερχόμενη από τις προσδοκίες της πολιτικής αλλαγής έστειλαν τα ομόλογα κάτω από το 3% ενώ τα εβδομαδιαία κέρδη στο χρηματιστήριο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Είναι πλέον προφανές ότι, η συναλλαγή στην Ελλάδα είναι μέχρι να λάβει την επενδυτική βαθμίδα, δηλαδή 18-20 μήνες μετά, με την πρώτη αναβάθμιση μετά τις εκλογές.

Παρά την διεθνή πτώση σήμερα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,46% στις 830,46 μονάδες. Η αγορά έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 12,86% σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε άνοδο 66,76%, η ΔΕΗ 36,46% και η Alpha bank 36,51 %, η Eurobank 25,99% και η Εθνική 19,60%. Σήμερα, η αγορά εντυπωσίασε καθώς γύρισε σε θετικό πρόσημο δυο φορές κι ενώ οι επενδυτές θεώρησαν ότι η αγορά θα διορθώσει μετά από τα κέρδη 11,4 % μέσα σε 4 συνεδριάσεις.

Η πτώση της απόδοσης των ομολόγων λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο για το χρηματιστήριο καθώς η πτώση της απόδοσης με ιστορικό ρεκόρ του ομολόγου,φέρνει χρήματα και στο χρηματιστήριο. Όταν πέφτουν εξάλλου οι αγορές, οι επενδυτές βρίσκουν εύκολα τα καταφύγια σε αγορές, όπως η ελληνική.

Αναλυτικά

Ράλι 8,63% για την ΔΕΗ στα 1,991 ευρώ. Ράλι 6,47% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,368 ευρώ. Άνοδος 3,21% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,89 ευρώ. Ράλι και για την Alpha bank με 5,62% στα 1,69 ευρώ. Κέρδη 1,93% για τον Μυτιληναίο στα 9,765 ευρώ με 260 χιλ. τεμάχια. Κέρδη 3,37% για την Εχαε στα 4,75 ευρώ. Άνοδος 3,89% για τον ΑΔΜΗΕ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε τριπλάσια επίπεδα από τον μέσο όρο του πρώτου τριμήνου.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.