Παρακάμπτουν τον ΑΣΕΠ και συνεχίζουν τις προσλήψεις ημετέρων στα hotspots

Στην Ελλάδα όπου ο κατώτατος μισθός φτάνει τα 586 ευρώ, κάποιοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισόδημα μέχρι και πέντε φορές πάνω.

Ημέτεροι επελέγησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να επανδρώσουν τα hotspots των νησιών, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και απλώς με, ελεγχόμενες, προφανώς, «τριμελείς επιτροπές» του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκμεταλλευόμενη αυθαίρετα κοινοτικά κονδύλια, που κανονικά προορίζονται για τις δομές υγείας στους προσφυγικούς καταυλισμούς της χώρας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ οι 1576 επιλεγέντες θα υπογράψουν 18μηνες συμβάσεις με τη δυνατότητα εξάμηνης παράτασης και θα προέρχονται από διάφορες ειδικότητες, με μηνιαίο μισθό 1.700 ευρώ. Και όλα αυτά, την ώρα που οι μετανάστες και πρόσφυγες βουλιάζουν στις λάσπες και η Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνά πιθανή κακή χρήση των κονδυλίων στην Ελλάδα.

Μια κίνηση που παραπέμπει σαφώς σε προεκλογικά ρουσφέτια, με σκοπό την εξαγορά, δια της ομηρίας, χιλιάδων ψηφοφόρων, η κυβέρνηση δια του υπουργείου Υγείας, παρακάμπτει κάθε έννοια αξιοκρατίας, προκαλεί ευθέως την Κομισιόν, που διαθέτει τεράστια ποσά για το προσφυγικό, αλλά και υποβαθμίζει πλήρως τις πραγματικές ανάγκες για μία ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων.

Είναι πασιφανές ότι, το υπουργείο Υγείας κατευθύνει κατά το δοκούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε προσλήψεις ημετέρων με βάση τις εκλογικές επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα απαιτούμενα έργα και δομές που χρειάζονται για την αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά και να ορθή κατανομή των προσφύγων.

Μάλιστα, η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως, για τις τοπικές, αλλά και διεθνείς αντιδράσεις, που έχουν ξεσηκωθεί για τις τραγικές συνθήκες, που επικρατούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε καταυλισμούς, όπως στη Μόρια και το Βαθύ της Σάμου, προχωρώντας απτόητη στους εκλογικούς της σχεδιασμούς.

Περισσότερα σε λέξεις

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται, το ΚΕΕΛΠΝΟ, που είναι ένας από τους κεντρικούς διαχειριστές των κοινοτικών κονδυλίων για το μεταναστευτικό, έχουν ήδη εκταμιεύσει περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ μέσω του προγράμματος «PHILOS», ενώ αναμένεται να λάβει ακόμη 50 εκατομμύρια ευρώ από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα παραπάνω χρήματα όμως αντί να διατεθούν στα hot spot των ανατολικών νησιών του Αιγαίου εκεί που διαπιστώνεται τεράστιο πρόβλημα, θα δοθούν για την πρόσληψη συμβασιούχων κάθε ειδικότητας για 65 τουλάχιστον διαφορετικές δομές κι όχι μόνο των hotspots.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, που δημοσιεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου οι προσλήψεις θα διενεργηθούν άμεσα από τριμελείς επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ και θα κατοχυρωθούν από το ΔΣ του οργανισμού και όχι από το ΑΣΕΠ. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν προκηρύσσονται οι θέσεις αποκλειστικά για τα hotspots ώστε πραγματικά να λειτουργήσουν μέσα σε αυτά υγειονομικές νησίδες που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα υποδοχής βάζοντας έτσι τέλος, πρωτίστως, στην ανθρωπιστική κρίση αλλά και στον διεθνή διασυρμό της χώρας μας.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή