Παραβάτη του Διεθνούς Δικαίου χαρακτήρισε την Τουρκία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις απειλητικές δηλώσεις από την Τουρκία και του υπουργού Χουλουσί Ακάρ.

“Υπάρχουν νησιά που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να παραμένουν αποστρατιωτικοποιμένα”, τόνισε σε νέες δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ

Σκληρή απάντηση έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία και ειδικότερα στις εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, για την ελληνική ΑΟΖ και την επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12 ναυτικά μίλια.

«Η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτης του διεθνούς δικαίου Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά ζητήματα αποστρατικοποίησης, οι γνωστές θέσεις της Ελλάδας απορρέουν αποκλειστικά από το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε πλειοδοσία επιθετικής ρητορικής.

Καλούμε την γείτονα Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των ΗΕ».

Διαβάστε επίσης: Δεν θα δεχτούμε άλλη παρενόχληση σε Αιγαίο και Μεσόγειο, προειδοποιεί ο Χουλουσί Ακάρ

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ