ΠΕΦ: Αυξήθηκαν κατά 59,7% οι εξαγωγές φαρμάκων – Πρωταγωνιστής το ελληνικό φάρμακο

Εξαγωγές φαρμάκων

Εντυπωσιακή αύξηση κατά 59,7% των εξαγωγών φαρμάκων στο πρώτο εξάμηνο του 2020

 Αυτό δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (Αύγουστος 2020) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό φάρμακο παραμένει σταθερά το δεύτερο σε αξία εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής οικονομίας. Μετά τα πετρελαιοειδή, το ποσοστό της συμμετοχής τους στις εξαγωγές να ξεπερνά το 6%!

Η αύξηση των εξαγωγών για το ελληνικό φάρμακο έγινε σε μια ιδιαίτερα δυσμενή περίοδο. Κατά την διάρκεια της πανδημίας οι διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες υπολειτουργούσαν και υπήρχαν τεράστιες καθυστερήσεις στο διεθνές εμπόριο.

Δείτε επίσης : Στα 721 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η επιβάρυνση των φαρμακευτικών εταιριών το πρώτο εξάμηνο του 2020

Η αύξηση των εξαγωγών έγινε, αφού καλύφθηκαν πλήρως οι εγχώριες ανάγκες σε φάρμακα. Η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες,. Η ελληνική βιομηχανία φαρμάκου εξασφάλισε την αυτάρκεια και την επάρκεια στα αναγκαία φάρμακα πρώτης γραμμής στη χώρα μας.  Παράλληλα εξασφάλισε πλήρως την κάλυψη των αναγκών περισσότερων από τριών εκατομμυρίων ασφαλισμένων και ασθενών.

Μεγάλη αξία και για την οικονομία

Εκτός από τον σημαντικό της ρόλο για το σύστημα υγείας, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ένας ελπιδοφόρος κλάδος, με μεγάλη αξία για την οικονομία και τις εξαγωγές. Οι παραγωγικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και η προσέλκυση επενδύσεων ξένων εταιρειών, θα έχουν μια μοναδική πολλαπλασιαστική επίδραση στο ΑΕΠ της χώρας.

Το ζητούμενο της επόμενης ημέρας για την εθνική οικονομία είναι η ταχεία επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης. Και η Ελλάδα έχει ένα μοναδικό προνόμιο: διαθέτει εξωστρεφή, ισχυρή εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, που παράγει υψηλής ποιότητας, διεθνώς εμπορεύσιμα και ανταγωνιστικά φάρμακα και μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή