Πέφτει η τιμή στη χονδρεμπορική ρεύματος – Από τα 191 ευρώ/MWh τον Ιανουάριο στα 124,61 ευρώ/MWh τον Μάρτιο

Οι ήπιες καιρικές συνθήκες που οδήγησαν σε χαμηλότερη ζήτηση τον φετινό χειμώνα, έφεραν συνακόλουθα και αποκλιμάκωση στις χονδρεμπορικές τιμές του ρεύματος, με τις διεθνείς τιμές να διατηρούνται επίσης σε χαμηλά επίπεδα.

Ωστόσο, η αγορά φαίνεται ότι δεν εφησυχάζει, θεωρώντας περιστασιακή την ομαλοποίηση των ενεργειακών συνθηκών και στρέφει την προσοχή της στον ερχόμενο χειμώνα.

Από τα 191,79 ευρώ τη μεγαβατώρα, μέση τιμή στην Αγορά Επόμενης Ημέρας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας τον Ιανουάριο, μειώθηκε στα 156,24 ευρώ/MWh τον Φεβρουάριο και από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα διαμορφώνεται στα 124,61 ευρώ/MWh. Ωστόσο, στον ευρωπαϊκό χάρτη των χονδρικών τιμών του ηλεκτρισμού η Ελλάδα παραμένει αυτή τη στιγμή η ακριβότερη χώρα, με μεσοσταθμική τιμή, από τις αρχές του έτους έως και σήμερα, στα 159,14 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Όπως προκύπτει από το μηνιαίο Δελτίο του EnEx για τον Φεβρουάριο, το φυσικό αέριο αντιπροσώπευε στο μείγμα το 22%, με ίδιο ποσοστό να καλύπτουν και οι εισαγωγές. Ο λιγνίτης ήταν στο 17%, ενώ «πρωταγωνιστής» του μήνα αναδείχθηκαν οι ΑΠΕ με ποσοστό 30% συν 1% από τις ανανεώσιμες της Κρήτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή