Πέντε οι Έλληνες τραυματίες από την έκρηξη στη Βηρυτό – Στον Λίβανο βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ

Οι Έλληνες τραυματίες από την έκρηξη στη Βηρυτό ανέρχονται σε πέντε συνολικά, εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες νεκρούς βρίσκεται και μια γυναίκα από την ελληνική κοινότητα.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν φτάσει και στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου δεν είναι δυνατό ακόμη να διασταυρωθούν και είτε να επιβεβαιωθούν, είτε να διαψευσθούν.

Η βοήθεια της Ελλάδας στο Λίβανο

Στον Λίβανο βρίσκεται ήδη το κλιμάκιο της της ΕΜΑΚ το οποίο θα συνδράμει την ενίσχυση του διασωστικού έργου των αρχών του Λιβάνου.

Η ελληνική βοήθεια στο Λίβανο περιλαμβάνει, ένα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας αν κριθεί σκόπιμο, δεδομένης της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει τη χώρα με κάθε μέσο που μπορεί να διαθέσει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι τους Έλληνες διασώστες συνοδεύει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Ο Κώστας Φραγκογιάννης αμέσως μετά την άφιξή του στη Βηρυτό συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Λιβάνου και Υπουργό Αμύνης Zeina Adra Akar και τον Υπουργό Εξωτερικών Charbel Wehbi.

Καμία δημοσίευση για προβολή