Περίεργη παραίτηση στην Αρχή Καταπολέμησης της διαφθοράς – Συνδέεται με το «Μανόλο του Παππά»

Την παραίτησή του υπέβαλε στην πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Αννα Ζαΐρη ο Α.Χ., που ήταν έως τις αρχές της εβδομάδας επικεφαλής του τμήματος ερευνών της 1ης Μονάδας της Αρχής.

Μια εξήγηση της απομάκρυνσης μπορεί να δοθεί από τις υποθέσεις που χειριζόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», αφορούσαν τις σχέσεις της εταιρείας Φωσφορικών Λιπασμάτων με υπεράκτιες εταιρείες και λογαριασμούς στην Κύπρο αλλά και τράπεζες της Ευρώπης και της Ασίας, καθώς και τις σχέσεις μεγάλης συστημικής τράπεζας με πελάτες και στελέχη της που ελέγχονται από την εισαγγελία.

Μία περίπου εβδομάδα πριν από την υποβολή παραίτησης του υπαλλήλου, πηγές της Αρχής είχαν αναφέρει ότι η πρόεδρός της, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αννα Ζαΐρη, το όνομα της οποίας ακούγεται ως πιθανής διαδόχου της κ. Ξ. Δημητρίου, διεξάγει έρευνες για την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών και στο εξωτερικό για όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ – ΕLFE.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται και λογαριασμοί που αφορούν πρώην συνεργάτη υπουργού (του Μανώλη Πετσίτη), αλλά και ένα κυπριακό δικηγορικό γραφείο, που φαίνεται ότι συνεργαζόταν με την εταιρεία Λιπασμάτων και τους μετόχους της.

Αλλες πηγές από την Αρχή παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή, αναφέροντας πάντως πως το αρμόδιο τμήμα του οποίου ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση υπάλληλος ήταν προϊστάμενος, δεν ερευνούσε απλά περιουσιακά στοιχεία αλλά είχε φτάσει και σε κάποια ευρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Καταιγισμός αποκαλύψεων για τον “Μανόλο του Παππά”