“Περιμένουμε δραματική αύξηση των θανάτων από κορονοϊό”: Η προειδοποίηση Μαγιορκίνη και η αύξηση των νοσούντων άνω των 65 ετών

Μαγιορκίνης θανάτων

Σκληρές μέρες στην μάχη με τον κορονοϊό προδιέγραψε σήμερα ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, προειδοποιώντας ότι “ο αριθμός των θανάτων θα αυξηθεί δραματικά“.

«Ο επταήμερος μέσος όρος νεκρών έχει περάσει τους 10 ανά ημέρα”, εξήγησε αναφερόμενος στους θανάτους από τον κορονοϊό. «Δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 14 θανάτους μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, μετά το χθεσινό “μαύρο” ρεκόρ των 29 θυμάτων. Ο έως τώρα απολογισμός των νεκρών στην χώρα είναι 715. Εξ αυτών 279 (39.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων  ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δίνοντας τα πληθυσμιακά και ηλικιακά στοιχεία της πανδημίας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερο αριθμό νέων κροσυμάτων σε σχέση με την Αττική, όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά τους 65άρηδες.

Όπως είπε, η πληθυσμιακή ομάδα που δίνει τα περισσότερα κρούσματα, είναι το 19-36 έτη με 600 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Στη συνέχεια ακολουθεί η ομάδα 40-65, οι οποίοι δίνουν περίπου 600 κρούσματα.

Οι άνω των 65 δίνουν 150 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο, αλλά η τάση είναι αυξητική. Το γεγονός αυτό θεωρείται ανησυχητικό γιατί σ΄αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξάνονται και τα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Στην ηλικιακή ομάδα 1-18 ετών καταγράφονται λιγότερα από 150 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή