Περιόρισε τις απώλειες το Χρηματιστήριο μετα την άνοδο στην Wall Street

Αν και ο Γενικός Δείκτης κατάφερε στο τέλος να μαζέψει σημαντικό μέρος των ενδοσυνεδριακών απωλειών, σήμερα έχασε ένα κρίσιμο τεχνικό επίπεδο, των 820 μονάδων, με χαρακτηριστική ευκολία, καθώς οι πωλήσεις ιδίως στον τραπεζικό κλάδο έχουν λάβει χαρακτηριστικά sell off, παρασύροντας όλες τις μετοχές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,52% στις 818,51 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 807,01 μονάδων και 825,91 μον.. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 97,5 εκατ. ευρώ.

Η πτώση από τις αρχές του μήνα έχει ξεπεράσει πλέον το 10%, με την αγορά να μην μπορεί να ανακόψει τις σφοδρές πωλήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ιδίως στον τραπεζικό κλάδο.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,34%, στις 2.018,60 μονάδες, με τον MidCap στο -0,07% και στις 1.277,18 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,68% στις 655,85 μονάδες, αντιδρώντας από το -4% που έγραψε ενδοσυνεδριακά.

Στο ταμπλό τώρα από τις μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 3%, ενώ άνω του 2% ήταν η πτώση σε Jumbo, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίο, Εθνική και Eurobank.

Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε ΔΕΗ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Coca Cola και Βιοχάλκο.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.