Πέτσας: «Διεθνής ταραξίας» η Τουρκία. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται

Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, αποτελούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα ούτε εκβιάζεται, ούτε απειλείται και διαμήνυσε, για άλλη μία φορά, ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου προκειμένου να επιλυθεί η μία και μόνη διαφορά με την Τουρκία, αυτή της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι μετά τον καταρτισμό της λίστας κυρώσεων από την ΕΕ, είναι πλέον στο χέρι της Τουρκίας πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. «Είτε έμπρακτη αποκλιμάκωση, είτε ενεργοποίηση των κυρώσεων», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τι στάση των ΗΠΑ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποδοκιμάζουν τη συμπεριφορά της Τουρκίας. «Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα απαντά με πολιτική, διπλωματική και επιχειρησιακή επαγρύπνηση, ψυχραιμία και εθνική αυτοπεποίθηση», τόνισε.

Καμία δημοσίευση για προβολή