Πέτσας για τουρισμό: Ξεκινάμε από το μηδέν και ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία.Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό

Σε συνολικό απολογισμό των αποφάσεων και μέτρων που έχουν ληφθεί για τη διαχείριση της μετά το lock down εποχής, προχώρησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  κ. Στέλιος Πέτσας. Οπως είπε,   τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και η άρση και άλλων περιοριστικών μέτρων θα γίνει ανάλογα με το πως θα είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία.

«Τις τελευταίες ημέρες έγιναν σημαντικά βήματα στο δρόμο για τη νέα κανονικότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Το Σάββατο άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες και από την Κυριακή επαναλειτουργούν οι εκκλησίες μας με την παρουσία πιστών. Η γενική εικόνα και στις δύο περιπτώσεις είναι θετική», επισήμανε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνέχισαν να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και οι κατά περίπτωση αρμόδιοι φρόντισαν για την εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων. Σήμερα δύο εβδομάδες μετά το πρώτο βήμα άρσης του lockdown, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά, χωρίς όμως να επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες. Όλα τα βασικά στοιχεία από τα θετικά κρούσματα μέχρι δυστυχώς τα θύματα, έχουν ως μέσοι όροι παραμείνει σταθερά».

Προσέθεσε επίσης ότι «το ίδιο διάστημα οι νοσηλείες σε ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες.

Παράλληλα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ. Η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά κατά 33% μεσοσταθμικά το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, όταν ήταν σε εφαρμογή τα πλέον περιοριστικά μέτρα».

Είπε ακόμα ότι με τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στην Βουλή δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να αυξηθούν τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και να προχωρήσουν στην μείωση των δημοτικών τελών. Είπε ακόμα ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό και δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με αυτό. Φέτος στον τομέα του τουρισμού ξεκινάμε από το μηδέν και ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία και θα πάρουμε ένα κομμάτι από την μικρή τουριστική πίτα.