Πιερρακάκης: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος. Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός του πολίτη

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος με επιστροφές ποσών έως 600 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τα τέλη Ιουνίου.

Επιπλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι από τον Ιούλιο θα είναι διαθέσιμα στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, τα διπλώματα οδήγησης και οι ταυτότητες, σε μια πρώτη εκδοχή τους, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός του πολίτη

Παράλληλα ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός θα αποτελείται από τον ΑΦΜ συν τρία ακόμα νούμερα μπροστά από αυτόν.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν προληπτική μαστογραφία σε γυναίκες 50-69 ετών, σημείωσε ότι ήδη ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων SMS.

Για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Πορτοσάλτε

Αναφερόμενος στην επίθεση με γκαζάκια που πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα, στην είσοδο πολυκατοικίας στην οποία διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, ο κ. Πιερρακάκης τη χαρακτήρισε τρομοκρατική.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Πολιτεία θα επιληφθεί, ώστε οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Καμία δημοσίευση για προβολή