Ποιές φορολογικές ελαφρύνσεις πρέπει να ξεχάσουμε “για την ώρα”… Τι αλλάζει στις προσδοκίες μας

Tέσσερις φορολογικές ελαφρύνσεις που υπολογίζαμε για φέτος μάλλον θα πρέπει να τις ξεχάσουμε. Οι ξαφνικές συνθήκες που επιβάρυναν την οικονομία δεν επιτρέπουν μειώσεις φόρου σε μια σειρά από κατηγορίες φορολογουμένων και στις επιχειρήσεις. Πιό συγκεκριμένα:

Η μείωση του φετινού ΕΝΦΙΑ. Η επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών έχει παγώσει λόγω της κρίσης του κοροναϊού και το νέο χρονοδιάγραμμα μεταθέτει τις διαδικασίες αυτές στις αρχές Ιανουαρίου. Συνεπώς δεν θα υπαρξουν μειώσεις του φόρου ακίνητης περιουσίας από αυτές τις αλλαγές μείωση που υπολογιζόταν μεσοσταθμικά κατά 8%.

Η μείωση του τέλους επιτηδεύματος. Πάει για το 2021

Η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από τα φετινά εισοδήματα. Το μέτρα είχε εξαγγελθεί στις αρχές του έτους και το βασικό σενάριο προέβλεπε τη μείωση της εισφοράς για φέτος τουλάχιστον κατά 30% και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2020. Το μέτρο έχει παγώσει και αναμένεται να έρθει εκ νέου στο προσκήνιο το νωρίτερο το 2021.

Η μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος. Ενώ πολλοί περίμεναν την κατάργηση της προκαταβολής φόρου που στερεί ρευστότητα από τις επιχειρήσεις, το υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο δημοσιονομικούς περιορισμούς, επεξεργάζεται σχέδιο μείωσης της προκαταβολής κατά 30% ή 50%. (δες σχετικό ρεπορτάζ)

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή