Πιέζεται το ΧΑ Εν Αναμονή ΕΚΤ

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται για 4η ημέρα αρνητικός καταγράφοντας απώλειες 0,63% στις 851 μονάδες, ο τζίρος είναι στα 13,86εκ

Ο Δείκτης Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης FTSE 25 καταγράφει απώλειες 0,75% στις 2.111 μονάδες.

Ο Τραπεζικός Δείκτης χάνει 1,16% στις 780 μονάδες.

Οι πιέσεις είναι καθολικές σε όλη την Ευρώπη με τα μεγάλα χρηματιστήρια να βρίσκονται στο κόκκινο.

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Είναι ίσως η κρισιμότερη συνάντηση της χρονιάς καθώς η αγορά αναμένει την πολυπόθητη ποσοτική χαλάρωση και ίσως μείωση του βασικού επιτοκίου δανεισμού σε αρνητικά επίπεδα.

Κανείς όμως δεν μπορεί να προεξοφλήσει το τί θα αποφασίσει η ΕΚΤ και ο Mario Draghi. Στις 15:30 όπου θα κάνει δηλώσεις ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα μάθουμε τι μέλει γενέσθαι αναφορικά με την νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΕ στους προσεχείς μήνες. Εκτός των άλλων μην ξεχνάμε ότι πλησιάζει και το διαζύγιο με το Ην. Βασίλειο, η ΕΚΤ θα λάβει υπόψιν αυτήν την κατάσταση και το πώς θα το αντιμετωπίσει μετά την καταλυτική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου.

Αρνητικά κινούνται ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΟΤΕ και ΠΕΙΡ που καταγράφουν απώλειες 1,52%, 0,84%, 1,81%, 0,49% και 0,98% αντίστοιχα.

Θετικά κινούνται ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΙΝΛΟΤ, ΔΕΗ και ΜΥΤΙΛ που κερδίζουν από 0,50%, 0,43%, 0,35% και 0,66% αντίστοιχα.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.