Ποιος είναι ο Πάολο Φιορέτι που αναλαμβάνει νέος επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την Ελλάδα

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε ότι ο Πάολο Φιορέτι αναλαμβάνει νέος επικεφαλής για την Ελλάδα.

Ο Πάολο Φιορέτι αντικαθιστά τον Νικολά Τζιαμαριόλι, που ηγήθηκε της ομάδας από το 2015. «Είμαι ενθουσιασμένος που ο Πάολο Φιορέτι θα ηγηθεί της ελληνικής ομάδας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ: «Με τις γνώσεις του για την περιοχή και τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την εμπειρία του στο να συνεργάζεται στενά με τους εταίρους μας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι ιδανικά προετοιμασμένος να αναλάβει αυτό το σημαντικό καθήκον», τόνισε.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ευχαρίστησε τον Νικόλα Τζιαμαριόλι για την αφοσίωσή του και την αποφασιστικότητά του σε όλο το ελληνικό πρόγραμμα. Όπως ανέφερε, ο Νικόλα συνέβαλε σημαντικά σε αυτό που στο τέλος ήταν η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα του ESM και θα συνεχίσει να συμβάλλει σημαντικά στη συνεργασία του Μηχανισμού με την Ελλάδα με το νέο του ρόλο ως Γενικός Γραμματέας.

Ο Πάολο Φιορέττι εργάζεται στον ESM από το 2012. Είναι αναπληρωτής διευθυντής τραπεζικών εργασιών στον ΕSM,  υπεύθυνος για την ανάλυση και την παρακολούθηση του χρηματοπιστωτικού τομέα της ευρωζώνης.  Κατείχε το ρόλο του επικεφαλής του κλιμακίου του ESM στην Ιρλανδία ενώ αντίστοιχο ρόλο είχε και για την Κύπρο (στην οποία θα συνεχίσει να είναι προς το παρόν). Πριν από αυτό, εργάστηκε στην Unicredit, Fitch Ratings ως Διευθυντής στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για την ομάδα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και στο τμήμα παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ