Προς συνάντηση Μητσοτάκη Μακρόν στις 10 Σεπτεμβρίου για την υπογραφή αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας Γαλλίας

Σε Παρίσι και Ουάσιγκτον η Ελλάδα δένει την ασφάλειά της

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι για την οριστικοποίηση της αμυντικής συμφωνίας των δύο χωρών. Ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει τριπλή στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων από την κυβέρνηση, είναι πιθανόν να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

H συνάντηση δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανόν ο Ελληνας πρωθυπουργός να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο στο περιθώριο της  Συνόδου των χωρών του Νότου στην Κορσική, που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχείς επαφές ώστε να μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παρίσι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, εφόσον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για υπογραφή συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για συνεργασία στα εξοπλιστικά.

Αν τελικά η συνάντηση πραγματοποιηθεί, οι δύο άνδρες θα αναχωρήσουν από κοινού για τη Σύνοδο των χωρών του Νότου που θα λάβει χώρα στην Κορσική.

Αγορά αεροσκαφών Rafale και αναβαθμίσεις

Οι συζητήσεις για την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών γίνονται στο ανώτατο επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απομακρυνθεί από το τραπέζι η αγορά φρεγατών Belhara και οι συζητήσεις έχουν στραφεί προς τα αεροσκάφη Rafale. Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις και με άλλες χώρες για την αγορά αμυντικού υλικού και αναβάθμιση υφιστάμενων όπλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή