Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για τον εγκέφαλο

Αγοράζετε πολύχρωμα μούρα, τρώτε ξηρούς καρπούς και σολομό – όλες καλές κινήσεις εάν ο στόχος σας είναι η καλύτερη υγεία του εγκεφάλου. Τι γίνεται όμως με τα τρόφιμα που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για προβλήματα διάθεσης ή μνήμης, ειδικά καθώς μεγαλώνετε; Μάθετε ποια τρόφιμα μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στην προσπάθεια για έναν υγιή εγκέφαλο:

Αλκοόλ

Το αλκοόλ επηρεάζει άμεσα τις οδούς επικοινωνίας του εγκεφάλου. Όσο περισσότερο καταναλώνετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να επεξεργαστείτε νέες πληροφορίες ή να θυμάστε πράγματα. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να προκαλέσει σύγχυση ή κατάθλιψη.

Αναψυκτικά και ροφήματα με ζάχαρη

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή και το μυαλό αιχμηρό καθώς μεγαλώνετε, αποφύγετε τα ποτά και ροφήματα με ζάχαρη. Σε έρευνα διαπιστώθηκε, ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά αναψυκτικά, γλυκό τσάι και άλλα ζαχαρούχα ποτά είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν πρόβλημα μνήμης.

Τηγανητές πατάτες και άλλα τηγανητά τρόφιμα

Οι άνθρωποι που τρώνε πολύ τηγανητά, επεξεργασμένα τρόφιμα τείνουν να έχουν χειρότερα αποτελέσματα σε πειράματα που μετρούν τις δεξιότητες σκέψης. Ο πιθανός λόγος: τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα. Αυτές οι ένοχες απολαύσεις προκαλούν φλεγμονή, η οποία μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με αίμα, με αποτέλεσμα την βλάβη στον ίδιο τον εγκέφαλο.

Λευκό ψωμί και λευκό ρύζι

Σύμφωνα με έρευνα, η υψηλή κατανάλωση υδατανθράκων, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ, ειδικά σε ορισμένα άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση για αυτήν. Καλύτερα να επιλέγετε ζυμαρικά και ψωμί ολικής άλεσης.

Βούτυρο και τυρί με πλήρη λιπαρά

Όσον αφορά την υγεία του εγκεφάλου, τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά είναι η πιο υγιεινή επιλογή. Επιλέξετε γάλα, γιαούρτι, τυρί cottage και άλλα γαλακτοκομικά τρόφιμα σε μορφές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Διαβάστε περισσότερα θέμα για υγεία και ευεξία στο Healthmag.gr

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή