Ποιούς "κορυφαίους" ρίχνει στη μάχη του "δεύτερου ημιχρόνιου" ο Αλέξης Τσίπρας

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών»! Ρίχνει στη μάχη όλες τις εφεδρείες ελπίζοντας ότι θα πετύχει αυτό που δεν κατάφερε στις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας. Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για την πρώτη γραμμή της μάχης είναι πολλά. Ξεχωρίζει αυτό της Εφης Αχτσιόγλου η οποία όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει την επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ με αντάλλαγμα μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχουν πάρει φωτιά τα μολύβια που σβήνουν και γράφουν τα ονόματα των υποψηφίων και που θα κατέβουν στις εκλογές.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του in.gr, η Εφη Αχτσιόγλου θα είναι η νέα εκπρόσωπος τύπου και θα συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Εκεί όπου φαίνεται πως θα βρεθεί και ο Πάνος Σκουρλέτης, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ που θα τρέξει τα οργανωτικά.

Μια ακόμη θέση αναμένεται να καταλάβει ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης κι από εκεί και μετά… το χάος. Ακόμη και ο Γιάννης Δραγασάκης φαίνεται ότι θα πάει με σταυρό.

Στην Α’ Αθήνας θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Πιθανή είναι και η κάθοδος της Ράνιας Σβίγκου, νυν εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρεθούν μεταξύ άλλων και οι: Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα κατέβει στον βόρειο τομέα της Β ΄Αθήνας έχοντας μαζί του μεταξύ άλλων τον Τάσο Πετρόπουλο αλλά και τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.

Σκληρή αναμένεται η μάχη στο Νότο. Νίκος Παππάς, Νίκος Ξυδάκης, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μπαλάφας και πιθανώς ο Αλέξης Χαρίτσης θα κατέβουν στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών.

Στον Δυτικό Τομέα Αθήνας θα κατέβει με σταυρό εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης,

Για τον Δυτικό Τομέα «ακούγεται» και το όνομα του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου αλλά και του Γιάννη Ραγκούση (Προοδευτική Συμμαχία)

Στο Υπόλοιπο Αττικής θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Σπίρτζης, και πιθανότατα ο ο Γιώργος Τσίπρας , Διευθυντής του πρωθυπουργικού Οικονομικού Γραφείου.

Νέα είσοδος στην Α’ Θεσσαλονίκης, θα είναι πιθανότατα η Κατερίνα Νοτοπούλου. Οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Βασίλης Κόκκαλης, θα κατέβουν σε Μαγνησία και Λάρισα, αντίστοιχα.