Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματικές εξελίξεις, ενδεχόμενη έκτακτη επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη

Ο Τζο Μπάιντεν ανακαλύπτει τα όρια των δυνατοτήτων του

Το ενδεχόμενο προσωπικής εμπλοκής του προέδρου των ΗΠΑ στις διαδικασίες εντός Ευρώπης σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία φαίνεται ότι εξετάζει η Ουάσινγκτον.

Η Χάρις και το πιθανό πρόγραμμα

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου φέρονται να συζητούν το ενδεχόμενο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να ταξιδέψει στην Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων για να έχει συνομιλίες με συμμάχους των ΗΠΑ για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα μια πηγή που έχει γνώση των συζητήσεων. Δεν είναι σίγουρο αν το ταξίδι του Μπάιντεν θα πραγματοποιηθεί καθώς τα σχέδια δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, πρόσθεσε η πηγή. Ο Λευκός Οίκος προς το παρόν αρνήθηκε να σχολιάσει.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη την περασμένη εβδομάδα, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία και στη Ρουμανία. Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν, μάλιστα, ότι μέλη του προσωπικού που τη συνόδευαν στις επισκέψεις της έμειναν πίσω, προκειμένου να οργανώσουν την πιθανή επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, αν τελικά πραγματοποιήσει το ταξίδι, θεωρείται δεδομένο ότι θα κάνει μια στάση στις Βρυξέλλες, που είναι η έδρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ωστόσο, ακόμα και αυτές οι πληροφορίες παραμένουν ως ώρας… στον αέρα.

Συνάντηση ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ

Πάντώς, ούτως ή άλλως, οι υπουργοί Άμυνας των κρατών-μελών του NATO θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη σε μια έκτακτη συνεδρίαση με αντικείμενο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στις συναντήσεις και να έχει διμερείς συνομιλίες με τους ομολόγους του.

Το ΝΑΤΟ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται σε καμία στιγμή να εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία και ότι θα δράσει μόνο στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση κράτος-μέλος της συμμαχίας, προκαλώντας την οργή και απογοήτευση του Κιέβου. Πάντως, το ΝΑΤΟ έχει ενθαρρύνει τα μέλη του να παράσχουν στο βαθμό που μπορούν, βοήθεια σε στρατιωτικό -«αμυντικό»- υλίκό στην Ουκρανία, προκειμένου να αμυνθεί καλύτερα στη ρωσική εισβολή. Η Τουρκία, πάντως, τηρεί στάση ουδετερότητας και δεν έχει υιοθετήσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Καμία δημοσίευση για προβολή