Πόλεμος στην Ουκρανία: Σημαντικές επιτυχίες στο ανατολικό μέτωπο ανακοίνωσε το Κίεβο. Η Ρωσία έχει χάσει το ένα τρίτο της χερσαίας δύναμης εισβολής

Σημαντικές επιτυχίες στο ανατολικό μέτωπο ανακοίνωσε το Κίεβο, καθώς, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας του Χαρκόβου, οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη, έφτασαν έως τα σύνορα της περιφέρειας με τη Ρωσία.

  • Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η επίθεση της Ρωσίας στο Ντονμπάς έχει σταματήσει και η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο, ένα αποτέλεσμα που λίγοι στρατιωτικοί αναλυτές προέβλεψαν στην αρχή της σύγκρουσης.

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πηγαίνει όπως είχε σχεδιάσει η Μόσχα», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους την Κυριακή.

Η Ουκρανία έχει σημειώσει μια σειρά επιτυχιών

Η Ουκρανία έχει σημειώσει μια σειρά επιτυχιών από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου, ανατρέποντας μια προέλαση προς την πρωτεύουσα Κίεβο και εκδιώκοντας τις ρωσικές δυνάμεις από το Χάρκοβο στα ανατολικά.

Από τα μέσα Απριλίου, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επικεντρώσει μεγάλο μέρος της δύναμης πυρός τους στην προσπάθεια να καταλάβουν δύο ανατολικές επαρχίες γνωστές ως Ντονμπάς.

Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στο Ντονμπάς λίγες μέρες πριν ξεκινήσει την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχασε το ένα τρίτο της χερσαίας δύναμης μάχης

Οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι η Ρωσία έχασε περίπου το ένα τρίτο της χερσαίας δύναμης μάχης που είχε αναπτυχθεί τον Φεβρουάριο και η επίθεσή της στο Ντονμπάς είχε «υστερήσει σημαντικά από το χρονοδιάγραμμά της εισβολής της».

Εκτός από την απώλεια μεγάλου αριθμού ανδρών και μεγάλου στρατιωτικού εξοπλισμού, η Ρωσία έχει πληγεί από οικονομικές κυρώσεις, ενώ τα δυτικά κράτη έχουν παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία έχει αναπτύξει πολλά από τα νέα της Αμερικανικά συστήματα πυροβολικού M-777 στην πρώτη γραμμή , δήλωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Σε ένα στρατηγικό πλήγμα για τη Ρωσία, η οποία αντιτίθεται εδώ και καιρό στην επέκταση του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στην Ατλαντική στρατιωτική συμμαχία.

Οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες της Σουηδίας στήριξαν επίσης την Κυριακή την ένταξη στο ΝΑΤΟ, ανοίγοντας το δρόμο για μια αίτηση και εγκαταλείποντας δεκαετίες στρατιωτικής αδέσμευσης. Διαβάστε περισσότερα

Το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι είναι βέβαιοι ότι και οι δύο χώρες θα γίνουν δεκτές στη συμμαχία και ότι οι επιφυλάξεις από την Τουρκία, η οποία θέλει οι σκανδιναβικές χώρες να σταματήσουν την υποστήριξη στις κουρδικές μαχητικές ομάδες που βρίσκονται στο έδαφός τους, θα μπορούσαν να ξεπεραστούν. Διαβάστε περισσότερα

 

Καμία δημοσίευση για προβολή