Πολιτικός «εμπρησμός» για την Μόρια – Μ. Χρυσοχοίδης προς Α. Λιάκο: «Ποιος άφρων ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τον καταυλισμό;»

Μόρια πυρκαγιά

O δεύτερος «εμπρησμός» στην Μόρια είναι πολιτικός. Και ξεκίνησε από μια ανάρτηση στο facebook του καθηγητή Αντώνη Λιάκου (μέλους της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ) για την πυρκαγιά στον καταυλισμό.

Ο Αντώνης Λιάκος ζήτησε την υπεράσπιση των αφγανών προσφύγων που συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της φωτιάς, γράφοντας «να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη».

Ο καθηγητής πρόσθεσε πως και εκείνος «φωτιά θα έβαζε» εάν είχε περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φθάσει σε ευρωπαϊκή γη.

«Ποιος άφρων ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια;», ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που  τόνισε: «Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις».

Αναλυτικά, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης έγραψε:

«Το κάψιμο της Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κοροναϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας.

Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.

Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: «…κι εγώ φωτιά θα του έβαζα» του καθηγητή Α. Λιάκου» (ΣΥΡΙΖΑ)».

Στην δική του ανάρτηση ο Αντώνης Λιάκος ανέφερε:

«Αν ήμουν 16-17 χρονών, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή