Πολιτικός πόλεμος για την υπόθεση Λιγνάδη – Πελώνη: Δεν υπάρχει λόγος αποπομπής Μενδώνη – Δ.Τσιόδρας: Αρκετά με την λάσπη, ο Λιγνάδης δεν ήταν φίλος του πρωθυπουργού

Πελώνη Λιγνάδη

Σφοδρό πολιτικό πόλεμο έχει ανοίξει η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη μετά τις εναντίον του μηνύσεις για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Η υπόθεση, πέραν των ραγδαίων δικαστικών εξελίξεων, έχει πυροδοτήσει σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει πρωτοβουλία και να φέρνει το θέμα την Πέμπτη στην Βουλή για συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και με επίκεντρο την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου.

Πελώνη για Μενδώνη: “Ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός – Δεν υπάρχει λόγος αποπομπής”

Την πρωτοβουλία Μητσοτάκη ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, δηλώνοντας παράλληλα ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι ήταν «ατυχής» ο επικοινωνιακός χειρισμός της υπόθεσης από την υπουργό Πολιτισμού, καθώς και η έκφρασή της πως εξαπατήθηκε και πρόκειται για «επικίνδυνο άνθρωπο». Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν συνιστά λόγο αποπομπής ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη, την οποία χαρακτήρισε καλή υπουργό, με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η θέση αυτή αποτελεί και την απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα για παραίτηση της Λίνας Μενδώνη τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καθώς και μεμονωμένους καλλιτέχνες – ένα αίτημα, το οποίο στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει πολιτική ευθύνη για τον διορισμό Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο και ότι δεν ευαισθητοποιήθηκε μετά τις καταγγελίες εναντίον του.

Σκέρτσος: Ζητήθηκε άμεσα η παραίτηση Λιγνάδη

Απαντώντας στους ισχυρισμούς αυτούς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της συνέντευξης με την πρώτη καταγγελία κατά Λιγνάδη, ζητήθηκε η παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Υπήρξε μια συνέντευξη και την ίδια ημέρα ζητήθηκε και δόθηκε η παραίτηση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο είδαμε να παρεκτρέπεται η αντιπολίτευση», είπε ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για προσπάθεια επίθεσης της αντιπολίτευσης σε θεσμούς του πολιτεύματος.

Οι αναφορές Σκέρτσου έχουν να κάνουν και με τον πόλεμο λάσπης που έχει κατακλύσει τα τελευταία 24ωρα το διαδίκτυο, ο οποίος έχει βάλει στο στόχαστρο προσωπικά και τον πρωθυπουργό.

Τσιόδρας: Αρκετά με την λάσπη, δεν ήταν φίλος του πρωθυπουργού

Στον πόλεμο αυτό παρενέβη και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας τονίζοντας σε ανάρτησή του στο twitter ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν φίλος του πρωθυπουργού.

«Αρκετά πια με τη λάσπη: Ο Λιγνάδης δεν ήταν φίλος του Πρωθυπουργού. Τον γνώριζε μόνο από παραστάσεις που είχε παρακολουθήσει. Αλλο χονδροειεδές ψέμα: ότι του έκανε μαθήματα ορθοφωνίας. ΠΟΤΕ δεν συνέβη» έγραψε ο Δημήτρης Τσιόδρας στο twitter. Κάποιοι προσπαθούν να εκφυλίσουν το ελληνικό σε ελληνικό QAnon», έγραψε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Καμία δημοσίευση για προβολή