Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για το νεαρό δικηγόρο που βρέθηκε νεκρός στα Τουρκοβούνια

Το μυστήριο του θανάτου του νεαρού δικηγόρου που βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα στα Τουρκοβούνια καλείται να λύσει η έκθεση του ιατροδικαστή.

Ο ιατροδικαστής, Γιώργος Ντιλέρνια μιλάει για: «Πολλαπλές κακώσεις σώματος (κεφαλής, θώρακος, κοιλίας, δεξιού μηρού) συνεπεία πτώσεως εξ ύψους». Αυτή είναι η αιτία θανάτου του νεαρού δικηγόρου έτσι όπως την καταγράφει στο πιστοποιητικό νεκροψίας – νεκροτομής.

Ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Όλα δείχνουν ότι ήταν αυτοκτονία, εκτός αν τον έσπρωξαν χωρίς να αμυνθεί. Δεν είχα ευρήματα πάλης. Οι κακώσεις οι οποίες έχουν προκληθεί και σε εσωτερικά όργανα προκλήθηκαν από την πτώση, επειδή, πέφτοντας, χτύπησε σε θάμνους και σε πέτρες. Έχει κατάγματα στο κρανίο, στα πλευρά, ρήξη ήπατος, ρήξη σπληνός, περινεφρικό αιμάτωμα αριστερά, κάταγμα δεξιού μηρού. Όλα αυτά είναι από την πτώση. Εξωτερικά είχε μικροεκδορές και εκχυμώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν και πάλι από την πτώση, λογικά».

Ωστόσο, οι άνθρωποι που δούλευαν μαζί με το νεαρό δικηγόρο τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν τις αντιρρήσεις τους:  «Τίποτα δεν έδειχνε ότι το παιδί αυτό είχε προβλήματα, είχε πολύ ευχάριστο χαρακτήρα, ήταν πάρα πολύ κοινωνικός, πολύ δραστήριος, μάχιμος δικηγόρος, ήταν ικανότατος και παθιασμένος με τη δουλειά του, είχε πολλούς φίλους, είχε δραστηριότητα σε όλους τους τομείς, δεν είχε δείγματα κατάθλιψης, αγαπούσε τη ζωή, δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να δώσει τέλος στη ζωή του, δεν είχε αντιληφθεί κανείς μας ότι υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην αυτοκτονία. Λίγες ώρες πριν το συμβάν ήμασταν μαζί στο γραφείο και με τους άλλους συνεργάτες. Είδαμε πελάτες, κάναμε πλάκα μεταξύ μας, είπαμε “καληνύχτα” και φύγαμε. Δεν είχε την εικόνα του προβληματισμένου, του ανθρώπου που είναι στα όριά του. Τελειώσαμε αργά από το γραφείο. Πώς είναι δυνατόν να έχει αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του και να μην έδειχνε τίποτα; Το αποφασίζεις αυτά σε λίγα λεπτά; Είμαστε σε φάση αναμονής, θέλουμε να δούμε τι θα πει η αστυνομία» τονίζουν οι συνεργάτες του.

Ο 30χρονος δεν είχε δώσει σημάδια ζωής από το βράδυ της Τρίτης.  Οι συγγενείς του, ανησύχησαν όταν ένας αστυνομικός και φίλος του αδερφού του δικηγόρου, επίσης αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, εντόπισε τυχαία το αυτοκίνητο του δικηγόρου σε δρόμο κοντά στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Του προκάλεσε δε ιδιαίτερη εντύπωση ότι στο κάθισμα του συνοδηγού ήταν τα κλειδιά του αυτοκινήτου (Opel Astra μπλε σκούρου χρώματος) όπως και το πορτοφόλι του στο οποίο υπήρχαν αρκετά χρήματα, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ