Πολιτική για… Νόμπελ – Πως ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να βγάλει πλεονάσματα από ένα λαό “ξεζουμισμένο”, που χρωστάει περίπου 230 δις ευρώ

Γιατί η ακρίβεια και οι

 

Ο ΟΟΣΑ μας λέει τα πράγματα με το όνομά τους: Η κυβέρνηση Τσίπρα, παρά τα όσα έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ στους ταλαιπωρημένους πολίτες ως αντιπολίτευση, το 2014, ήρθε να αποτελειώσει τους φορολογούμενους, που είχαν ήδη εξαντλήσει την φοροδοτική τους ικανότητα στα πρώτα δύο μνημόνια.

Όπως αποτυπώνει με στοιχεία ο διεθνής Οργανισμός, τα έσοδα από τη φορολογία, στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα, αυξήθηκαν κατά 4,3 δις ευρώ!  (από 43,5 δις σε 47,9 δις ).

Οι σαρωτικές πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, κατά την οκταετία της κρίσης, διέλυσαν την μεσαία τάξη. Μετέτρεψαν μισθωτούς και συνταξιούχους σε ματωμένο υποζύγιο που κουβαλούσε νύχτα και μέρα στα δημόσια Ταμεία τα δομικά υλικά των πλεονασμάτων.

Το χειρότερο, είναι ότι οι τεχνοκράτες σε Φρανκφούρτη, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, θεωρούν ότι αυτή είναι η “σωστή συνταγή”! Σήμερα, η πιο προβεβλημένη (για προφανείς προεκλογικούς λόγους) διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, δεν αφορά την ελάφρυνση των βαρών που ήδη σηκώνουν οι πολίτες. Είναι μία προσπάθεια να μην ισχύσουν από το 2020 νέοι φόροι, δηλαδή η δέσμευση Τσίπρα για νέα μείωση στο αφορολόγητο!

Τρεις πρόσφατες μελέτες που κυκλοφόρησαν από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δείχνουν την έκταση της επίθεσης που δέχτηκε η ελληνική Οικονομία. Πως, παρά την άνοδο του «αριστερού» Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, τα χαμηλά οικονομικά στρώματα είδαν την κατάστασή τους να χειροτερεύει.

Οι μισθωτοί, κλήθηκαν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της φορολογίας, με αποτέλεσμα να γίνονται φτωχότεροι. Εκτός από τους φόρους (εισοδήματος, ακινήτων, ΦΠΑ), η κυβέρνηση επέβαλε και αλλαγές στο Ασφαλιστικό, που για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, έφεραν νέες δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις.

Για να βγει “από τη μύγα ξίγκι” χρειάστηκε πολύ… μαεστρία. Δεκάδες μέτρα, το ένα κρυμμένο μέσα στο άλλο, πέρναγαν από τη Βουλή με νομοσχέδια – “σκούπα” και ώσπου να καταλάβουν οι πολίτες τί τους ξημέρωνε η επόμενη μέρα, η κοινή γνώμη είχε ήδη αποπροσανατολιστεί, από κάποια καταστροφή ή κίνδυνο που κυριαρχούσε στον 24ωρο κύκλο της ενημέρωσης.

Από μία οπτική, είναι εντυπωσιακό το πως κατάφερε η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς» να βγάλει τόσα έσοδα από έναν “ξεζουμισμένο” λαό, που χρωστάει περίπου 230 δις ευρώ σε λογαριασμούς, τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία! Να μια ιδέα για άλλο ένα Νόμπελ στον πρωθυπουργό…

 

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή