Πώς θα αποκτήσουμε ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα για προστασία από τις εποχικές λοιμώξεις

Η διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος είναι η πρώτη άμυνα του οργανισμού απέναντι στις εποχικές λοιμώξεις. Αποτελούμενο από πολλά διαφορετικά όργανα και ιστούς, στα οποία δημιουργούνται και αναπτύσσονται τα ειδικά κύτταρά του, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει ως κύριο ρόλο τη θωράκιση του οργανισμού από τους επιβλαβείς παράγοντες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι το κοινό κρυολόγημα ανήκει στις πιο συχνές νόσους παγκοσμίως, αφού προκαλεί σημαντική νοσηρότητα, επιπλοκές και ημέρες χαμένες από εργασία και εκπαίδευση.

Cistus creticus – το κρητικό βότανο με τις σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες

Ο κίστος (Cistus Creticus) είναι ελληνικό φυτό, που φύεται σε πολλά ελληνικά νησιά με ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη. Ήταν γνωστό από την αρχαιότητα ως φαρμακευτικό φυτό.

Η ευεργετική δράση του κίστου τεκμηριώνεται από σύγχρονες εργαστηριακές μελέτες που αποδεικνύουν τη συμβολή του στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι των εποχικών ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, καθώς και στη βελτίωση των συμπτωμάτων τους. Η θετική επίδραση του Cistus creticus οφειλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του εκχυλίσματός του σε πολυφαινόλες.

Ειδικότερα, το εκχύλισμά του δεν ενέχει τοξικές παρενέργειες ή ανάπτυξη αντοχής σε σύγκριση με άλλα φάρμακα1. Η αντιμικροβιακή δράση του αποδεικνύεται επίσης από κλινική μελέτη που έδειξε βελτίωση των συμπτωμάτων σε ασθενείς με λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού στους οποίους χορηγήθηκε το συγκεκριμένο εκχύλισμα2. Από φαρμακολογικές μελέτες προέκυψε επίσης, πως το συγκεκριμένο βότανο εμφανίζει ισχυρή αντιβακτηριακή δραστικότητα έναντι των βακτηρίων Gram+3.

Βασιλικός Πολτός για αντιβακτηριακή δράση – Ψευδάργυρος και Σελήνιο για ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος

O Βασιλικός Πολτός είναι μια από τις πιο γνωστές υπερτροφές με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, ενώ παρουσιάζει και ισχυρή αντιβακτηριακή δράση έναντι του χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου και του E.coli4. Ο Ψευδάργυρος και το Σελήνιο αποτελούν επίσης συστατικά που συμβάλλουν στη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX θωρακίζει αποτελεσματικά τον οργανισμό

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ΕLPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX είναι ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής με καινοτόμο και μοναδική σύνθεση 4 συστατικών φυσικής προέλευσης, τα οποία εμφανίζουν αντιϊκή και αντιβακτηριακή δράση, καθώς και ευεργετικά οφέλη για τη θωράκιση του οργανισμού. Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX είναι κατάλληλο για ενήλικες και περιέχει 4 συστατικά φυτικής προέλευσης, το Cistus creticus, το βασιλικό πολτό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο. Τα σημαντικά τους οφέλη αποδεικνύονται από έναν μεγάλο αριθμό εργαστηριακών μελετών, που τεκμηριώνουν τη συμβολή τους στη θωράκιση του οργανισμού.

Η δημιουργία του almora PLUS® CISTUS COMPLEX βασίστηκε στο πρώτο εργαστήριο της φαρμακευτικής επιστήμης, που δεν είναι άλλο από την ίδια τη φύση. Τα φαρμακευτικά φυτά είναι άλλωστε από τα αρχαιότερα θεραπευτικά μέσα που ανακάλυψε ο άνθρωπος και αποτελούν τη βάση της σύγχρονης φαρμακευτικής επιστήμης. Η ανάπτυξη του almora PLUS® CISTUS COMPLEX πραγματοποιήθηκε μετά από ενδελεχή μελέτη του Cistus creticus (Λαδανιά), το οποίο συνδυάστηκε με άλλα φυσικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή