Πότε λήγει η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης. Τί θα ισχύσει για τους χρήστες φυσικού αερίου

επίδομα θέρμανσης

Πολλοί ήταν αυτοί που έχασαν την προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης  και το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να κρατήσει την πλατφόρμα ανοιχτή μέχρι τις 13 Ιανουαρίου και ήδη οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια , το οποίο σημαίνει ότι περίπου 400.000 νοικοκυριά βρίσκονται σε αναμονή για το επίδομα.

Πότε θα γίνει η πληρωμή τους 

Η πληρωμή τους θα γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου με το δεύτερο κύκλο πληρωμών που θα αφορά τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Θα ακολουθήσει ένας τρίτος κύκλος πληρωμών στις 28 Απριλίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Οι χρήστες φυσικού αερίου 

Οι χρήστες φυσικού αερίου θα πρέπει να καταχωρήσουν τα στοιχεία αγορών από 1/10/2022 έως 31/3/2023 έως τις 31 Μαίου. Θα πληρωθούν το σύνολο του ποσού έως τις 15 Ιουνίου με βάση το χρονοδιάγραμμα. Ακόμη πιο πίσω και συγκεκριμένα έως τις 10 Αυγούστου είναι προγραμματισμένες οι πληρωμές όσων θερμαίνονται μέσω θερμικής ενέργειας από τηλεθέρμανση. Οι συγκεκριμένοι πρέπει να υποβάλλουν τα στοιχεία αγορών έως τις 15 Ιουλίου.

Το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100€ έως 800€ και φτάνει και τα 1000€ για κατοίκους περιοχών που με πολύ κρύο, οι οποίες έχουν δηλαδή συντελεστή επιδότησης ίσο ή μεγαλύτερο από τη μονάδα όπως η Κοζάνη, η Φλώρινα και το Καρπενήσι. Ειδικά για όσους είχαν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν φέτος το φυσικό αέριο και να στραφούν σε άλλες μορφές θέρμανσης το επίδομα διπλασιάζεται έως τα 1600€.

Ποιοι δεν δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης 

  • Όσοι δηλώνονται στη φορολογική δήλωση ως φιλοξενούμενοι
  • Όσοι δηλώνονται στη φορολογική δήλωση ως εξαρτώμενα μέλη
  • Όσοι πληρώνουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης
  • Οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού που υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα καθώς και ο/η σύζυγός τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή