“Πράσινο φως” στο εμβόλιο της Pfizer από τον Ευρωπαϊκο Οργανισμό Φαρμάκων και την Κομισιόν – Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εμβολιασμών

εμβόλιο Pfizer

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και η Κομισιόν ενέκριναν τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTEch στην Ευρώπη, με δύο αποφάσεις  που σηματοδοτούν και την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της επιχείρησης – μαμούθ των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Ο EMA διαβεβαίωσε ότι η επιστημονική του αξιολόγηση βασίστηκε αποκλειστικά στην ισχύ των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

ΕΜΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η μετάλλαξη του ιού επηρεάζει το εμβόλιο

Σύμφωνα επίσης με τον επικεφαλής του ΕΜΑ, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό κατά του νέου στελέχους του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Βρετανία και έχει θέσει σε συναγερμό ολόκληρη την Ευρώπη.

Λίγες ώρες μετά την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δόθηκε το “πράσινο φως” και από την Κομισιόν. Την ιστορική απόφαση ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνοντας:

“Σήμερα προσθέτουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό succes story κάνοντας διαθέσιμο στους ευρωπαίους πολίτες το πρώτο εμβόλιο κατά του covid-19. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα και με τις ίδιες συνθήκες”.

Το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTEch έχει ήδη λάβει κατεπείγουσα έγκριση στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή