Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Ποιες πολιτικές του Τραμπ θα ανατρέψει ο Μπάιντεν μόλις μπει στον Λευκό Οίκο

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει ότι ετοιμάζεται για μάχη, ωστόσο, ο νικητής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προετοιμάζεται για την ανάληψη των καθηκόντων του και φαίνεται ότι δεν προτίθεται να χάσει ούτε μέρα από τη στιγμή που θα παραλάβει τον Λευκό Οίκο από τον Τραμπ.

Μάλιστα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος έχει ήδη χαρτογραφήσει τις πρώτες κινήσεις του και, χωρίς να εκπλήσσεται κανένας, οι περισσότερες αφορούν σε ανατροπή πολιτικών του Τραμπ, οι οποίες, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδα.

Στην κορυφή η πανδημία

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων του νέου προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται η πανδημία του κοροναϊού και όλα δείχνουν ότι θα συστήσει το πρώτο λεπτό που θα μπορεί μια ειδική task force για την πανδημία, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Υγείας Βίβεκ Μέρτι και τον πρώην επικεφαλής της FDA Ντέιβιντ Κέσλερ.

Επίσης, σχεδόν αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Μπάιντεν θα ενημερώσει επίσημα τον ΟΗΕ ότι οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, αλλά και τον Π.Ο.Υ. για επιστροφή της χώρας στους κόλπους του και ενεργή στήριξή του από την Ουάσινγκτον.

Δείτε ακόμη: Ο Ερντογάν τρέχει να προλάβει τον Μπάιντεν : Σχέδιο τετελεσμένων στο Αιγαίο φοβάται η Αθήνα – Αγωνία της Άγκυρας από την αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο

Μετανάστευση

Ο Μπάιντεν θα αποσύρει το νόμο που απαγορεύει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ από μουσουλμανικές χώρες και θα επαναφέρει το νόμο που επιτρέπει σε παράτυπους μετανάστες που έχουν μπει στη χώρα ως παιδιά να παραμείνουν και να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πράσινη κάρτα. Μάλιστα, εκτιμάται ότι αυτές οι δύο κινήσεις θα γίνουν με Προεδρικά Διατάγματα.

Πιο ακανθώδη αναμένονται να είναι τα ζητήματα επαναφοράς του νόμου περί ευθύνης κατασκευαστών όπλων και ελέγχου των αδειών οπλοφορίας, αλλά και ο νόμος του Τραμπ για τις φοροαπαλλαγές του 2017, ενώ πιο εύκολα θα επαναφέρει τους 100 κανόνες υγείας και περιβαλλοντικής πολιτικής του Ομπάμα που ο Τραμπ είχε ανατρέψει.

Τέλος, και εκεί θα χρειαστεί τη βοήθεια του Κογκρέσου, ο στόχος του είναι να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης όσων πλήγησαν από την πανδημία του κοροναϊού στις ΗΠΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει επιταγές των 1.200 δολαρίων, επιδόματα και φοροελαφρύνσεις, ώστε η οικονομία να ανασάνει.

Διαβάστε επίσης

Στο 50% η κάλυψη των κλινών του ΕΣΥ για κορονοϊό

Ο Τζορτζ Mπους άδειασε το Τραμπ: “Έδωσα συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν. Οι εκλογές ήταν δίκαιες και το αποτέλεσμα ξεκάθαρο”

Καμία δημοσίευση για προβολή