“Δώσε και μένα μπάρμπα…” – Προεκλογικός ”οργασμός” με εννέα νέες τροπολογίες για επιδόματα, μετατάξεις και εκπτώσεις. Επιστροφή στις χειρότερες ημέρες του παλαιοκομματισμού…

Με πολιτική παροχών βγαλμένη από την εποχή του “Μαυρογιαλούρου” και των χειρότερων ημερών του παλαιοκομματισμού, η κυβέρνηση τα “δίνει όλα” για μια χούφτα ψήφους, λίγες ημέρες πριν την κρίση των Ευρωεκλογών..

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του  επιδίδονται σε ρεσιτάλ παροχών, όσες δεν έκαναν τέσσερα χρόνια.Είναι χαρακτηριστικό ότι η λεγόμενη 13η σύνταξη θα δοθεί πέντε μέρες πριν από τις κάλπες ενώ δόθηκε εντολή να … πληρωθούν και οι συντάξεις που υπό κανονικές συνθήκες θα πληρώνονταν μετά τις εκλογές.

Παράλληλα, οι υπουργοί εγκαινιάζουν για μια ακόμη φορά το … μετρό της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν το κλίμα στη στο κέντρο της Μακεδονίας, που έχει βαρύνει από τις “Πρέσπες”, ενώ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φιλιέται σταυρωτά με τον γνωστό Θύμιο Λυμπερόπουλο, πρόεδρο των ταξιτζήδων και όποιον άλλο μετακινούμενο “φύλαρχο” συντεχνίας είναι διαθέσιμος να προσφέρει στον “αγώνα κατά της δεξιάς”, με τον ίδιο τρόπο που παλαιότερα αγωνιζόταν υπέρ της.

Ακόμη και ο Μιχάλης Καλογήρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης πέρασε τροπολογία για να δοθούν χρήματα σε μερικούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι περνούν δύσκολες ημέρες στις άθλιες φυλακές.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο, στο “παρά πέντε”, να προσεγγίσει με προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς, την κοινωνία  που ταλαιπώρησε με φόρους και σκληρή λιτότητα επί τέσσερα χρόνια.

Μόλις μια ημέρα από την ψήφιση του νομοσχεδίου των 120 δόσεων η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή έξτρα «θετικές» ρυθμίσεις» που περιλαμβάνουν από ειδικά επιδόματα στους φρουρούς των καταστημάτων κράτησης μέχρι βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού και τον ΕΝΦΙΑ. Την ίδια ώρα μάλιστα καταγράφεται και ανάλογος καταιγισμός βουλευτικών τροπολογιών, τις οποίες όμως είναι άγνωστο αν θα κάνουν δεκτές τα επισπεύδοντα Υπουργεία.

Οι διατάξεις έχουν προστεθεί σε νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου. Έως το πρωί της Πέμπτης  στο νομοσχέδιο κατατέθηκαν εννέα τροπολογίες . Ειδικότερα:

– Τροπολογία για τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, για ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού

– Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού

– Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει αμοιβή κατά την ιατρική εξειδίκευση του συνόλου των ιατρών

– Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας για τη βελτίωση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού

– Τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την παροχή επιδόματος ύψους 120 ευρώ στους υπαλλήλους φρούρησης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης αλλά και επιδόματος ιατροδικαστικής υπηρεσίας

– Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας με την οποία ορίζεται ότι μπορούν να ανανεώνονται οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι λοιπού επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και ρυθμίζονται θέματα μισθοδοσίας αυτών

– Τροπολογία για την Κύρωση της από 26/4/2019 τροποποίησης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ” και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

– Τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος με μέτρα επιτάχυνσης έκδοσης οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο, διαγραφή προστίμων για αυθαίρετα που έχουν κριθεί ετοιμόρροπα ή μη κατοικήσιμα και χρήζουν επισκευής και αναστολή προστίμων για τα προ του 2011 αυθαίρετα μέχρι την οριοθέτηση ρεμάτων.

– Τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας με ρυθμίσεις για τουριστικά πλοία ενώ συστήνεται στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]