Προκαλεί ο Ερντογάν: “Πριν από 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στην θάλασσα της Σμύρνης” δηλώνει για τους Ελληνες – Στέλνει το ερευνητικό Yunus ανοιχτά της Λέσβου

Ερντογάν Σμύρνη
Ανεβάζει τον πήχη των προκλήσεων, και δη σε διπλό μέτωπο, ο Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας ότι πριν από 100 χρόνια οι Τούρκοι πέταξαν τους Ελληνες στην θάλασσα και στέλνοντας ταυτόχρονα το ερευνητικό Yunus ανοιχτά της Λέσβου με παράνομη NAVTEX.
Ο τούρκος πρόεδρος “πανηγύρισε” τα 100 χρόνια από τη Μάχη στον Σαγγάριο δηλώνοντας ότι “πριν από 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα».
Η Μάχη του Σαγγάριου ήταν εκείνη που οδήγησε στην άτακτη υποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων και στη Μικρασιατική Καταστροφη.

“Πριν από 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στην θάλασσα της Σμύρνης”

«Η μάχη του Σαγγάριου ολοκληρώθηκε με την νίκη της 30ης Αυγούστου, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου έφτασε στον τελικό της στόχο με το πέταγμα του εχθρού στην θάλασσα της Σμύρνης. Ο εχθρός καθώς αποσυρόταν από τον Σαγγάριο, κατέστρεφε και έκαιγε κάθε μέρος και οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του κάνοντας αμέτρητες ντροπιαστικές σφαγές και δείχνοντας έτσι το πραγματικό του πρόσωπο» δήλωσε ο Ερντογάν κατηγορώντας τους Έλληνες για “σφαγές” στη Μικρά Ασία.
Ο ίδιος προκλητικά συνέδεσε τον Σαγγάριο με το … Ματζικέρτ και την άλωση της Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας πως η «ένδοξη τουρκική ιστορία» απλώνεται από τη… Βιέννη έως την Ερυθρά Θάλασσα.

«Η νίκη του Σαγγάριου όπως και του Ματζικέρτ, όπως και αυτές της Προύσας, της Αδριανούπολης, όπως και η άλωση της Κωνσταντινούπολης αποτελούν φύλλα της ένδοξης ιστορίας μας, που αγκαλιάζει από την μια μεριά τις πύλες της Βιέννης και από την άλλην την Ερυθρά Θάλασσα» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Στέλνει το ερευνητικό πλοίο Yunus στο Αιγαίο

Την ίδια ώρα η Αγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις και στο Αιγαίο, επιμένοντας στην τακτική αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων: Στέλνει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Yunus, στο Αιγαιο σε δεσμευμένη με παράνομη παράνομη NAVTEX, περιοχή κοντά στο Καστελόριζο.

Η Τουρκία έχει «δεσμεύσει» με την παράνομη Navtex την περιοχή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή το τουρκικό πλοίο πλέει νοτίως της Λέσβου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή