Προοπτικές στον κλάδο της φοιτητικής στέγης στην ελληνική αγορά βλέπουν οι Hines και Henderson Park

Προοπτικές στον κλάδο της φοιτητικής στέγης στην ελληνική αγορά βλέπει το δίδυμο των Hines- Henderson Park.

Οι δύο επενδυτικοί οίκοι που έγιναν γνωστοί στη χώρα μας όταν προ διετίας απέκτησαν το σημερινό Grand Hyatt (πρώην Athens Ledra) στη λεωφόρο Συγγρού φαίνεται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκταθούν στο συγκεκριμένο τομέα στη χώρα μας, ακολουθώντας ουσιαστικά το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου ο κλάδος της φοιτητικής στέγης αποτελεί από τους πλέον αναπτυσσόμενους στην ευρωπαϊκή αγορά real estate.

Επιβεβαίωση από Γωμόπουλο

Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε από τους Δελφούς το περασμένο Σαββατοκύριακο ο επικεφαλής της Ηines στην Ελλάδα Πολ Γωμόπουλος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο Delphi Economic Forum και αναφέρθηκε στην εμπειρία της Hines από την τελευταία -σχεδόν- πενταετία παρουσίας του γνωστού επενδυτικού οίκου στη χώρα μας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο κλάδος της φοιτητικής κατοικίας είναι μεταξύ των αγορών που εξετάζει να επεκταθεί ο όμιλος στη χώρα μας, πέραν των λοιπών επενδύσεων που εξετάζει στον τομέα του τουρισμού για νέα resorts στην Κρήτη αλλά και στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων (σ.σ. όπως για παράδειγμα για το εμπορικό κέντρο Athens Heart στο κέντρο της Αθήνας, την επένδυση στο πρώην ακίνητο Μουζάκη στη λεωφόρο Κηφισού όπου σχεδιάζεται η δημιουργία big boxes με τη λειτουργία καταστημάτων της αλυσίδας Leroy Merlin, την ίδια στιγμή που το όνομα της Hines βρίσκεται στο τραπέζι και για την επόμενη μέρα του ημιτελούς εμπορικού κέντρου του άλλοτε κραταιού Βωβού, εφόσον δοθεί λύση από τις πιστώτριες τράπεζες).

Πάντως, Hines και Henderson έχουν ήδη επενδύσει από κοινού στο κομμάτι της φοιτητικής κατοικίας στην Ευρώπη, σε άλλες αγορές, έχοντας συγκροτήσει μάλιστα για τον σκοπό αυτό κοινοπρακτικό σχήμα ήδη από το 2017.

Περισσότερα σε λέξεις

Η πρώτη επένδυση του κοινού σχήματος αφορούσε το Ηνωμένο Βασίλειο για την ανάπτυξη συγκροτήματος φοιτητικής στέγης στο Λάνκαστερ δυναμικότητας 630 κλινών με σκοπό τη λειτουργία του τη χρονιά 2019- 2020. Η δεύτερη κοινή επένδυση στον τομέα των φοιτητικών κατοικιών από την κοινοπραξία των δύο ήρθε πέρυσι στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, όπου Hines και Henderson Park προχώρησαν στην απόκτηση ενός project για την ανάπτυξη συγκροτήματος φοιτητικών κατοικιών 20.000 τ.μ..

Πιο ενεργή η Εθνική Πανγαία

Στην Ελλάδα, παρά τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται στον τομέα των φοιτητικών κατοικιών είναι ελάχιστες οι επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα, ενώ πιο ενεργά στον κλάδο έχει μπει ο όμιλος της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ με δύο επενδύσεις σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή υφιστάμενων ακινήτων σε κτίρια φοιτητικών κατοικιών.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ