Προς διεύρυνση των ΚΑΔ που θα λάβουν στήριξη – Έρχεται και “εξατομικευμένη αντιμετώπιση” των επιχειρήσεων

Σκυλακάκης: καλύτερα τα έσοδα του Αυγούστου

“Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διεύρυνση των ΚΑΔ  η οποία θα αφορά σε πάρα πολλές κατηγορίες”, δήλωσε σήμερα στ Mega ο ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά “Τον Απρίλιο θα είναι πιο εύκολο να περιγράφουμε πλέον αυτές που δεν θα εντάσσονται”.

Επίσης ανακοίνωσε ότι, σε δεύτερη βάση, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει και σε “εξατομικευμένη βάση” ενίσχυσης των επιχειρήσεων, για να μην αδικηθεί καμμία.

  • Για την πλατφόρμα στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη ανέφερε πως “λειτουργεί και τώρα κάνουμε το πρώτο  ταμείο του τι θα γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου. Όταν δηλαδή τελειώνει ο πρώτος κύκλος φορολογικών και ασφαλιστικών αναστολών” και κάλεσε όσους μπορούν να πληρώσουν.

Ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε πως θα διευρυνθεί η “περίμετρος” των ΚΑΔ “και εν συνεχεία θα προχωρήσουμε σε εξατομικευμένη αντιμετώπιση των επιχειρήσεων γιατί ως τώρα δεν είχαμε εργαλεία. Δεν ξέραμε τι ακριβώς έχει συμβεί σε κάθε επιχείρηση. Όσο περνούν οι μέρες βλέπουμε τι συμβαίνει και καθώς θα προχωράει το θέμα του κοροναϊού η βοήθεια θα μετατρέπεται από γενικευμένη με βάση τους ΚΑΔ σε εξατομικευμένη”

Είπε επίσης πως θα παρακολουθούν  τις επιχειρήσεις που έχουν λάβει περισσότερα οφέλη ώστε όσοι “αδικήθηκαν” στην πρώτη φάση να βοηθούνται περισσότερο στη δεύτερη.

Αναφέρθηκε επίσης στα 4 δισ. ευρώ που πιθανόν να δοθούν στην Ελλάδα μέσω του ESM και στις επιπτώσεις της κρίσης.  Εξήγησε τη μεγάλη  αβεβαιότητα για το εύρος και τη διάρκεια της κρίσης και του lockdown. Είναι σαφές ότι το τέλος της κρίσης θα συνδεθεί με το χρόνο τον τρόπο που θα έρθει το τέλος του πρώτου κύκλου της πανδημίας. Εκτίμησε ότι μετά θα ακολουθήσει μία ισχυρού τύπου ανάπτυξης.

Καμία δημοσίευση για προβολή