Προς οριστική μείωση των συντελεστών φορολογίας των φυσικών προσώπων – Νέες ρυθμίσεις οφειλών την Άνοιξη

Η κυβέρνηση μελετά τη μείωση των συντελεστών της φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων στα εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ. Η μείωση της φορολογίας είναι και  πρόταση της Επιτροπής Πισσαρίδη, που φαίνεται ότι αποδέχεται το οικονομικό επιτελείο.

Αυτό σημειώνει στη συνέντευξή του στο Capital.gr ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα κρατικά έσοδα, Απόστολος Βεσυρόπουλος.Τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μονιμοποίηση και διεύρυνση των φορολογικών μειώσεων που έχουν θεσπιστεί εκτάκτως με τον προϋπολογισμό του 2021.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές που συσσωρεύτηκαν κατά την πανδημία ο υφυπουργός σημειώνει ότι θα εξεταστεί την άνοιξη αν επαρκούν οι ρυθμίσεις που έχουν ήδη θεσπιστεί ή να θα χρειαστεί μια νέα παρέμβαση.

Καταλήγει τονίζοντας ότι το εμβόλιο , που σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμο και δωρεάν για όλους τους Έλληνες πολίτες, σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα. Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, το 2021 θα είναι η χρονιά που η ελληνική οικονομία θα καταγράψει θετικούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή